Er zijn twee dingen in het leven van Matthew McConaughey die niet per se rijmen. Dat zijn a) een Oscar en b) een YouTube-kanaal vol selfievideo's die McConaughey maakt met z'n telefoon.  

De Oscar-winnende acteur heeft een (geverifieerd!) YouTube-kanaal waarvan het gros van de internetgebruikers geen weet heeft (ten tijde van dit schrijven telt het kanaal van de acteur 72.031 abonnees - waarmee je het slechts tot de bronzen gebruikers schopt, volgens YouTube). 

youtubeView full post on Youtube

Voor je dat gat in de lucht springt: McConaughey gebruikt zijn kanaal niet om ontzettend persoonlijke vlogs te verspreiden of Pinterest-ish DIY-tutorials te plaatsen. Het wordt zelden voorzien van een update (de laatste stamt van twee maanden geleden), en als er dan een update is, betreft het vaak een promotie- of awarenessfilmpje van een zijn favoriete goede doelen. We noemen de Just Keep Livin Foundation, die middelbare scholen steunt, en de I Am Waters Foundation, die ervoor zorgt dat daklozen toegang hebben tot schoon (drink)water.

Fingers crossed dat McConaughey met dit extra beetje liefde en aandacht zijn YouTube-kanaal gaat afstoffen en komend awardseizoen filmpjes gaat maken achter de schermen. Bijvoorbeeld.

Tot het zover is: