Naar het zich laat aanzien, zijn er ontwerpen van Apple's op handen staande iPhone uitgelekt, waarbij het bedrijf alles uit de kast lijkt te halen om van deze iPhone 8 een geniaal staaltje technologie te maken. Met de vriendelijke nadruk op 'lijkt', want bovenstaande foto deed ook al een enthousiast rondje internet toen de mensen aan het gissen waren  hoe dan toch die iPhone 5 eruit zou gaan zien...

Maar nu brengt Forbes het nieuws naar buiten. En die staat toch te boek als een Betrouwbare Bron. En dus mogen we via Forbes en van Apple-expert Ming-Chi Kuo aannemen dat Apple van zins is de befaamde aluminiumbehuizing van de iPhone weg te  halen, en deze gaat vervangen door glas. 

We horen u denken: glàs? De laatste keer dat Apple zijn vingers aan glas brandde, bij de iPhone 4 en 4s, waren er nogal wat klachten over gebroken schermen... Apple-kenners zeggen echter dat het bedrijf dit keer veel sterker glas zal gebruiken (dat mogen we toch hopen ja) en dat de keuze voor glas deels is gemaakt om andere ontwerpveranderingen door te kunnen voeren, zoals een wireless koptelefoon.

Nog een grote verandering: de LCD-schermen van de iPhone worden ingeruild voor AMOLED displays, die al gebruikt worden bij Android-toestellen. Veel critici zeggen dat het bedrijf hiermee juist achter de kudde aan gaat lopen in plaats van voorop, maar Apple-insiders drukken ons op het hart dat het ontwerp 'compleet anders' zal zijn. 

To be continued...