We weten het allemaal: water is goed voor later. Zo is het een boost voor je spijsvertering en een krijg je er een stralende huid van. Nu tikken sommigen gemakkelijk acht glazen of meer per dag weg, maar hebben anderen daar weer behoorlijk veel moeite mee. Daarom hierbij zes tips om meer water te drinken zónder daar extra moeite voor te doen.

6 Tips om meer water te drinken

1/ Speel een drankspel

Kletskoek dat dat alleen maar leuk is met tequila. Met water word je er in plaats van dronken alsmaar knapper van. En dus: maak een team en een aantal spelregels. Hier die van ons: een slok voor elke minuut dat je wacht op die conference call, een shotje voor elke Facebook-break, en een glas als je betrapt wordt tijdens een potje kantoorroddelen (foei!).

2/ Span met iemand samen

Spreek het volgende af: elk uur een glas water. Zo niet, dan moet je tien burpees doen. En dat wil je niet...

3/ Maak er een feestje van

Doe een schijf citroen, limoen of komkommer in je water. Of munt. Of een handje frambozen. En, Bazaars nieuwe favoriet: komboecha – is lekkerder dan het misschien klinkt.

4/ Zorg dat er een glas water naast je bed staat

Dat is niet bedoeld om vlak voor het slapengaan achterover te tikken, maar voor wanneer je midden in de nacht wakker wordt met een uitgedroogde mond en je geen zin hebt om op te staan. En voor wanneer je 's ochtends wakker wordt, want het eerste dat je dan zou moeten doen is dus een glas water drinken.

5/ Gebruik een rietje

Je weet nog dat je op de universiteit leerde dat je zo sneller dronken werd? Dat komt omdat drinken uit rietjes – om onverklaarbare redenen – een enorme aantrekkingskracht heeft, en je dus makkelijker en sneller je glas opdrinkt. In dit geval gevuld met water, uiteraard.

6/ Investeer in een goede waterfles

Neem de waterfles vervolgens ook overal mee naartoe. Dat hebben Dopper-drinkers alvast goed begrepen. Beter voor jezelf en het milieu. Plus: als je een grote koopt hoef je niet steeds van je bureau op te staan. Win-win situatie, lijkt ons zo.

>> Afkoelen? Dit zijn fantastische stadsstranden!

BAZAARS WEEKLY PICKS

Gebreide trui
Weekly Picks 20 januari
Pieces

SHOP NU

Bestseller
Flared jeans
Weekly Picks 20 januari 
Levi's

SHOP NU

De Bijenkorf
Parfum
Weekly Picks 20 januari
Hermès
Douglas