Het viel veel fans op toen maandag de nieuwe video van Adele uitkwam: de zangeres was aardig wat kilo's kwijt. En hoewel Adele naar eigen zeggen de sportschool háát en niet aan diëten doet, paste ze de afgelopen tijd wel wat dingen in haar eetschema aan.

Insiders vertellen aan perezhilton.com dat Adele de hulp heeft ingeroepen van trainer Pete Geracimo (die ook achter het strakke lichaam van Kim Catrall zit) en met het Sirtfood Diet is begonnen. Een razendpopulair dieet dat zich focust op plantaardig eten. En dus: hallo boerenkool en boekweit.  

Het Sirtfood Diet is volgens kenners de nieuwste rage in Hollywood en schijnt ook nog 'ns wetenschappelijk onderlegd te zijn. Wanneer je je aan het dieet houdt, wordt naar het schijnt een groep proteïnen, Sirtuïne of SIRT (Silent information regulator 2 eiwitten), geactiveerd in je lichaam die je hongergevoel tegengaat.

Sirtuïne wordt ook wel the skinny gene genoemd en beschermt je cellen ten tijde van beperkte toegang tot voedsel. Slim als de eiwitten zijn, remmen ze vervolgens de opslag van vet en verhogen ze het metabolisme in een poging om te overleven. Well, well.

Eeuwen geleden waren deze eiwitten voor de meeste mensen veel noodzakelijker, maar wetenschappers zien nu steeds meer de voordelen van de toepassing van SIRT1 in ons huidige en hypermoderne bestaan. Daarbij is het hartstikke makkelijk om die SIRT1 aan te zwengelen. Triggers zitten bijvoorbeeld in cacaopoeder, groene thee en kurkuma. Scheelt weer!

youtubeView full post on Youtube

Via: ELLE.nl