Of je nou natuurlijk of geverfd blond bent, deze dingen herken jij als geen ander door je haarkleur.

1. Het is duur om blond te zijn. Elke vier weken je uitgroei bijwerken, het is een serieuze kostenpost. En dan nog die speciale shampoos en conditioners. Je moet er wat voor over hebben.

2. Het kan nooit blond genoeg. Once you go blond, you always want to be blonder. Noem het blonde-rexia, maar elke blondine heeft wel eens gedacht aan nóg een lichtere haarkleur.

3. En vind maar eens de perfecte colorist. Jij vindt nog eerder een vriend dan iemand die perfect je haar weet te kleuren. Struggle is real.

4. Vlak na een verfbeurt voel je je Grace Kelly, een maand later Britney Spears. Die haarkleur en hoe goed 'ie er nog aan toe is heeft duidelijk invloed op hoe stijlvol je je in het algemeen voelt.

5. Je haarkleur trekt rare types aan. Elke blondine heeft het wel eens meegemaakt, die rare oude man die je toefluistert dat hij 'een ding heeft voor blondines'. Te veel aandacht door je fabuleuze haarkleur is ook niet alles.

6. 50 tinten blond. Ben je bij de kapper, moet je kiezen uit een enorm aanbod blonden kleuren. Strawberry, goudblond, honingblond, asblond, platinumblond? Keuzestress!

7. De stereotypes. Wie blond is, wordt vaak toch dommer ingeschat. En dat terwijl je een hartstikke bovengemiddeld IQ hebt.

8. 'Ben je van nature blond?' Kunnen we die vraag niet gewoon afschaffen? Waarom willen mensen dat altijd zo graag weten? Je voelt je van nature blond, of je dat nou ook bent of niet.

9. De bijnamen. Blondie. Marilyn. Goudlokje. Rapunzel. Jahaaaa.

10. Geel is een no-go. Enkele uitzonderingen daargelaten, haalt deze kleur niet het beste naar boven in blondines. Je ziet er eerder moe en ziek uit.

11. De grappen. Zie punt 6, maar kom op, de domme-blondjesgrappen mogen ondertussen echt afgeschaft.

(van Town & Country)