Het is warm! Dat wordt lekker genieten van de zon, al zijn die hoge temperaturen minder prettig voor je mooie make-up look. Maar geen paniek (daar is het immers te warm voor): met deze producten blijft jouw make-up zelfs bij tropisch weer de hele dag goed zitten.

Zo krijg je zonder verre vakantie toch een zomerse glow >

Met deze producten blijft je make-up tijdens warm weer goed zitten

1 Primer

Ook voor make-up geldt: begin bij de basis. Met een goede primer zorg je ervoor dat je make-up gedurende de dag blijft zitten, ook wanneer buiten het kwik steeds verder stijgt. Ga bij dit warme weer voor een primer die ook meteen verfrist, zoals deze primer met verkoelend watermeloenextract van Ciate London.

2 Make-up op waterbasis

Vermijd foundation en make-up op oliebasis. Je make-up volledig olievrij houden wordt lastig, maar alle kleine beetjes helpen. Wanneer je last hebt van acne, is make-up op waterbasis zelfs het hele jaar een goed idee.

mac foundation olie zon
Douglas

Matterende foundation van MAC SHOP HIER

Wil je met dit warme weer het liefst helemaal geen foundation dragen? Een getinte dagcrème is dan de uitkomst >

3 Waterproof eyeliner en mascara

Eén woord: waterproof. Zeker wat eyeliner en mascara betreft, kun je in de zomer het beste voor een waterproof variant gaan. Zeg voor eeuwig vaarwel tegen de panda-look met deze waterproof mascara van Lancôme.

4 Matterende poeder

Verzegel je make-up én wees een glimhoofd voor met een transparante, matterende poeder. Stop 'm in je tas zodat je op elk gewenst moment jezelf een touch up kan geven. Deze matterende poeder van Clinique komt met een handig sponsje.

Zeg vaarwel tegen je probleemhuid met deze tips >

5 Setting spray

De setting spray is de nieuwe heilige graal in beautyland. Net als een primer zorgt een setting spray ervoor dat je make-up de hele dag goed blijft zitten. Grote kans dat aan het einde van je make-uproutine het zweet je alweer uitbreekt, dus ga ook hier voor een setting spray die tegelijkertijd verfrist. Deze vegan setting spray van Urban Decay verlaagt zelfs de temperatuur van je gezicht, wauw!

Deze make-upmerken zijn veganistisch >

Wil je nog meer beautytips voor tijdens de zomer? Bazaars Zomernummer met het thema Geloof, Hoop en Liefde ligt in de winkels! Bestel ‘m nu los voor maar €6,99 en win een prachtboeket van bloomon. Of kies voor 12x Harper's Bazaar + schitterende oorbellen van ANNI LU voor maar €89,99 (i.p.v.€298,88) om geen editie meer te missen.

Bazaars Beauty Favorieten

charlotte tilbury
hot lips 2   lipstick
Charlotte Tilbury Hot Lips 2 lipstick
De Bijenkorf
estée lauder double wear foundation
Estée Lauder Double Wear Foundation
Estée Lauder
the ordinary natural moisturizer  ha
The Ordinary moisturizer
The Ordinary
roberto cavalli
women
eau de parfum
Roberto Cavalli Woman Eau De Parfum
Ici Paris XL