Hoger, hoger! Nee, iets naar rechts. Nee, te veel naar rechts, iets meer naar het midden. Ja, nou is 'ie goed. Oh, nee, ik sta er echt heel slecht op, opnieuw. Hoger, hoger! Ja, precies zo. Oh, nou sta ik er wel goed op, maar jij niet. Opnieuw! En dat een keer of 17.

Nee, de perfecte selfie maken is voorwaar geen sinecure. Gelukkig komen er steeds meer hulpmiddelen op de markt die deze uiterst serieuze vorm van het vastleggen des levens gemakkelijker maken. Te beginnen met de selfiestick, natuurlijk. Je loopt voor gek tot en met, maar liever dat dan dat de foto van zo dichtbij wordt gemaakt, dat je je Touch Éclat ziet zitten.

Maar goed, heb je de afstand van de telefoon tot je gezicht getackeld, heb je nog het eeuwige probleem van het juiste licht. Helemaal als het wat later op de avond is (al zou dan op een gegeven moment een algeheel selfieverbod moeten gelden, eigenlijk). Tl-licht is killing voor je flawless face en bij te weinig licht kun je net zo goed geen foto maken.

Maar nu is daar...tromgeroffel...de perfect selfie case, jawel. Een telefoonhoesje met, naar het schijnt, verlichting waardoor iedere selfie de perfecte belichting krijgt. 'Met dit telefoon hoesje heb je geen filters meer nodig en lijkt het alsof je in een professionele studio staat', zo reclameert bijbehorend persbericht. Meer indrukwekkend: Kim Kardashian gebruikt hem dagelijks en Ellen DeGeneres en Oprah Winfrey noemen de perfect selfie case the musthave van het jaar.

Hoe het werkt? De light case heeft tientallen kleine LED-lichtjes waardoor hij, naast het maken van de perfecte selfies, ook te gebruiken is als verlichte make-up spiegel voor een kleine touch up. En hij heeft een eigen batterij, die 36 uur meegaat. 

Nét genoeg tijd om de perfecte selfie te maken. Hopen we. Nu die signature pose nog.

De perfect selfie case kost 29,95 euro