'Och nee, niet weer zo'n voor de hand liggend wat moet je doen om die oliebol niet om je middel te laten settelen', zo verzuchtten we bij het bedenken van onderwerpen om jullie te vermaken tijdens kerst. Maar ja, érgens willen we het toch wel weten. En dus presenteren wij het kerstcalorieënoverzicht, maar dan léuk. Lees en lach.  

Champagne 

Wat zit erin? 77 cal.

Wat moet je er voor doen? 10 minuten dansen. Liefst op slechte muziek.

Toastje met kruidenkaas 

Wat zit erin? 40 cal.

Wat moet je er voor doen? Je vier keer aan en uitkleden. Zo gepiept als je niet weet wat je aan moet trekken.

Roomboterkerstkransje 

Wat zit erin? 49 cal.

Wat moet je er voor doen? Twintig keer de trap op en af. Want je telefoon lag nog boven. Of je haar zat toch niet goed. Lipstick in je tas die beneden staat terwijl je hem in de badkamer op wilt doen. Of doe dan toch maar die andere tas. Die beneden ligt. Enfin, dat dus. 

Garnalenkroket 

Wat zit erin? 56 cal.

Wat moet je er voor doen? Bijna 9 minuten zoenen onder de mistletoe. Een betere smoes bestaat er niet, wel? Hier met die garnalenkroket!

Drie knoflookolijven 

Wat zit erin? 9 cal.

Wat moet je er voor doen? 16,2 uur kauwgom kauwen. Al is het als een koe herkauwen van zo'n stukje smakeloze gom natuurlijk wel uitermate onaantrekkelijk.

Oliebol 

Wat zit erin? 120 cal.

Wat moet je er voor doen? Allereerst goed om te weten: het gehalte verzadigd vet is lager dan in een sneetje bruin brood met magere kaas. Dus. Maar je moet er wel veertien keer je favoriete nummer voor meeblèren.

Handje (50 gr) gezouten pinda's 

Wat zit erin? 310 cal.

Wat moet je er voor doen? 69,75 keer (2 minuten lang) je tanden poetsen. Je houdt geen glazuur meer over, maar die pinda's ben je in ieder geval kwijt!

Maar bovenal: neem bovenstaande met een glimlach. Met 10 tot 15 minuten per dag lachen verbrand je 46 kCal. Scheelt toch weer.