Als je het werk van ontwerper Azzedine Alaïa een beetje kent, weet je dat zijn jurken de vrouwelijke lichaamsvormen (nog) mooier laat uitkomen. Zelfs zo goed dat als je geen zandloperfiguur hebt, die met zijn ontwerp aan vanzelf krijgt. Dat is best knap. En of de jurk nou lang of kort is, ze sluiten naadloos aan op de huid.

Met een geurende bodylotion haal je een soort van hetzelfde trucje uit, parfum-wise. Smeer jezelf maar eens van top tot teen in met een fijne lotion. De hydraterende ingrediënten maken de huid soepel, steviger en gladder. Als een tweede huid, maar dan voelt alles net wat fermer. Bovendien ruik je van top tot teen naar je lievelingsparfum. En zo laat je net wat gemakkelijker een sillage - ofwel geurspoor - achter.

Ook is een geparfumeerde bodylotion ideaal om je parfum te layeren. Je kunt van dezelfde geur laag-over-laag aanbrengen, dus douchegel-bodylotion-parfum, maar sommige geuren lenen zich ook goed om zich te mengen met iets anders. De geur wordt er niet alleen intenser van, je ruikt ook nog eens langer naar je favoriete parfum.

Bazaar tipt je een selectie ultieme bodylotions:

Liquid, Bottle, Perfume, Glass bottle, Black, Black-and-white, Cosmetics, Monochrome photography, Silver, Cylinder, pinterest

Azzedine Alaïa Paris Scented Bodylotion, € 44.

Brown, Metal, Khaki, Beige, Bottle, Cylinder, Material property, Cosmetics, Label, Silver, pinterest

Burberry My Burberry Moisturizing Body Mist, € 34.

Yellow, Text, Font, Beauty, Tan, Beige, Ivory, Skin care, Material property, Peach, pinterest

Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis Scented Body Cream, € 48.

Fluid, Liquid, Product, Brown, Peach, Bottle, Cosmetics, Tan, Beige, Cylinder, pinterest

Lancôme La Vie est Belle Bodylotion, € 54.me La Vie est Belle Bodylotion, € 54.