Wat is nou de beste truc tegen vlekkende mascara?

'Mijn mascara vlekt zo snel. Zeker nu met het mooie weer. Hoe kan dat en wat kan ik eraan doen?'

Beauty Director Maroesja de Ruyter: 'Heb je al (veel) verschillende mascara's uitgeprobeerd? Het kan zomaar eens zijn dat dit gewoon niet de juiste mascara voor je is. Een aantal merken hebben miniversies van hun bestselling mascara, niet alleen ideaal voor op vakantie maar ook om gemakkelijker wat nieuws uit te proberen.

Het is niet alleen de formule die per mascara anders is, vooral het borsteltje maakt het verschil of de mascara goed door je wimpers wordt opgepakt en daar ook blijft zitten. Heb je een mascara waar je verder tevreden over bent maar die je alleen op zomerse dagen in de steek laat? Door hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid transpireer je meer en je huid produceert wat meer vetten, hierdoor kan je mascara gaan vlekken. Ook kunnen vetten in je dagverzorging of foundation voor mascara-gevlek zorgen.

Advertisement - Continue Reading Below

Wat helpt? Kies een smudgeproof mascara. Die hebben speciale polymeren die een soort rond hulsje om elk wimperhaartje leggen en beter bestand zijn tegen een vette oogcontour. Een waterproof mascara is juist weer beter bestand tegen tranen, zwembaden en (zomerse) buitjes.'

Gerelateerd