Wat is dat toch met programmamaker Sophie Hilbrand? Ze is heus geen twintig meer, leeft al jaren keurig samen met de heer Waldemar Torenstra met wie ze twee kinderen heeft en werkt al eeuwen voor dezelfde omroep. Toch kleeft er onherroepelijk iets jeugdigs aan haar persoon, hoe krijgt ze dat voor mekaar?

Maar wie denkt dat haar leven rimpelloos verloopt, heeft het mis, blijkt uit haar programma In de Kreukels voor BNN. Daar verkent ze de wereld van de botox en de fillers en vraagt ze zichzelf af: to do or not to do? Zal ook zij bezwijken voor het heersende schoonheidsideaal, door niet alleen haar frons aan te pakken, maar ook haar kraaienpoten of de groeven bij haar wangen?

Herkenbaar voor alle bijna-veertigers en kijkers van daarboven. Want het besef dringt door dat je ouder wordt, dat het leven eindig is, hoe hard je ook sprankelt. Geen wonder dat het programma, vanaf de eerste aflevering, grif bekeken werd en overal bediscussieerd bij de koffieautomaat. Tel daarbij op de naturelle manier van interviewen van Hilbrand, die meester is in het achterwege laten van oordelen en een menselijke touch weet te geven aan de gladde wereld van botox, en je hebteen kijkcijferkanon.

Daarom, onze vrouw van de week: de eeuwig jeugdige en steengoeie programmamaker Sophie Hilbrand - die dus ook bij Bazaars hoofdredacteur Cécile langsging met rimpelgerelateerde vragen. Die aflevering bekijken? Dat kan hier.

instagramView full post on Instagram