Wie is Heleen Hülsmann?

De elegante motor achter de gelijknamige Salon Heleen Hülsmann, een high end vintage winkel in Amsterdam-Zuid. Altijd al modegek, ontdekte ze een gat in de markt: waarom was er geen adres met schone, zorgvuldig geselecteerde tweedehands designerkleding? Ze begon met een kledingrek op de Lairessestraat in Amsterdam en raakte al snel bekend. Inmiddels is ze een begrip en...

Waarom vrouw van de week?

...verhuist ze as we speak naar de Willemsparkweg 166 in Amsterdam. Een paar straatjes verder, basically. Die nieuwe winkel opent vandaag. Ook hier geldt weer: langskomen gaat op afspraak, zodat er alle tijd en aandacht is om uit alle vintage stukken het juiste te kiezen. Als klant ben je hier koningin. Heleen weet wie haar klanten zijn, wat hun maten en hun dromen zijn. Op kledinggebied, dan. Komt er iets binnen waarvan ze denkt: hier staat echt de naam op van huppelepup, dan appt ze even. Kortom: Heleen Hülsmann denkt mee.

Waarin onderscheidt Heleen Hülsmann zich?

Naast die persoonlijke service biedt ze dus door haar persoonlijk uitgekozen tweedehands kleding, schoenen, accessoires uit recente collecties en in absolute nieuwstaat. Sinds kort is er ook een webshop, al is die nu -dat heb je zo met verhuizingen- under construction. Maar eind volgende week niet meer, dus dan kan er weer gescoord. Die Prada loafers, die tas van Miu Miu, die jurk van Isabel Marant: Hülsmann heeft het.

Vorige week was deze bekende Nederlandse vrouw onze Woman of the Week >