Het is hoog tijd dat Eva Crutzen Bazaars Vrouw van de Week werd. Wat ons betreft mag Eva elke week vrouw van de week zijn. Of elke dag vrouw van de dag! Want vrouwen met een ijzersterk gevoel voor humor en eikenhouten ballen kunnen we niet genoeg promoten. En niet genoeg horen en zien.

Toegegeven, er kleeft een ietsiepietsie particulier initiatief en een mespuntje Limburgs nepotisme aan deze nominatie. Want Eva is net als schrijfster dezes geboren en getogen in Maastricht, alwaar de dames vorige jaar samen bier dronken en bewogen op muziek (want dansen zullen we 't maar niet noemen) tijdens carnaval.

Los daarvan is Eva aan een reusachtige nationale opmars bezig: na de Frank Sanders Academie richtte ze haar eigen theatergroep op, en won ze verschillende prijzen. Haar soloprogramma Spiritus kreeg juichende recensies (vier sterren in NRC, de Volkskrant, Telegraaf en Het Parool). Daar hadden we natuurlijk al lang naartoe moeten gaan, maar dat kwam er niet van, dus moeten we wachten tot ze in november weer de planken op gaat. Haar speellijst vind je op haar website.

Gelukkig is Eva ook vanavond weer op tv te zien in het comedyprogramma Klikbeet op NPO3. Daarin valt Crutzen op in geweldige sketches en speelt ze pijnlijk goed getroffen typetjes, zoals onze meest recente lieveling: de aangeschoten fitgirl. En dat ziet er als volgt uit.

[youtube ]https://www.youtube.com/watch?v=Is_lNtOtXW4&t=18s[/youtube]