Margo Reuten: 'Binnenkort ga ik naar Japan om de Relais et Châteaux award in ontvangst te nemen'

Bazaar vroeg een aantal topvrouwen naar hun wapenfeiten, verlangens en carrièretips.

Meest gelezen

In Bazaars topvrouwennummer, met Woman of the Year Marlou van Rhijn als kaftmeisje, vind je, op pagina 134 om precies te zijn, productie Cherchez La Femme, over prachtvrouwen die boven het maaiveld uitsteken, excelleren in hun vak of getuigen van lef en stijl. We vroegen ze stuk voor stuk naar hun wapenfeiten, verlangens en carrièretips.

Vandaag aan zet: Margo Reuten, Nederlands enige vrouwelijke chef-kok met twee Michelinsterren. Zo. Nou jij weer.

Advertisement - Continue Reading Below

Kookstijl

'Fris, vrouwelijk, stoer en altijd met een krokant randje.'

Uniek

'Onze gasten. Sommigen rijden wel drie uur om aan te schuiven, dat raakt me. Verder is ons gebouw zeer uniek, het heeft iets weg van een schip. Aanvankelijk wilden we de naam Da Vinci veranderen maar een schipper in het dorp vertelde ons dat het ongeluk brengt als je de naam van een schip verandert, dus het is Da Vinci gebleven.'

Hoogtepunt carrière

'De dag waarop we onze tweede ster kregen. Mijn man Petro mocht nog geen champagne koel zetten van mij: je moet je goden niet verzoeken. Toen we toch die tweede ster kregen ging de flessen natuurlijk alsnog open en was het de hele dag feest.'

Carrièretip

'Zorg dat je sterk in je schoenen staat en dat je er niet naast gaat lopen.'

Meest trots

'Op wat me binnenkort te wachten staat. Dan mag ik namelijk zes dagen naar Japan om de Relais et Châteaux award in ontvangst te nemen voor "Woman of the Year". Een enorme eer. Toen ik het hoorde, was ik er stil van, ik ben de eerste in de Benelux die hem toegewezen krijgt.'

Rolmodel

'Cas Spijkers. Als kok leef je vaak in een kleine wereld, maar Cas leefde ook daarbuiten. Ik ben zo trots dat ik ooit in zijn keuken heb mogen staan, dat was toen dé plek waar het allemaal gebeurde. Hij had eigenlijk ook een derde ster verdiend. Fris Bourgondisch en zo verfijnd: dat vind je weinig.'

Poweroutfit

'Als kok hoef ik nooit na te denken over wat ik aantrek: best fijn. Een zwarte broek, zwarte schoenen, een koksjas en ik kan er tegenaan. Na het werk kruip ik het liefst op de bank met drie dikke truien: ik ben dol op het winterseizoen. Als ik op chic moet, wordt het een witte blouse van Dolce & Gabbana en zwarte laarzen van Valentino, die gaan dus zeker mee in de koffer naar Japan.'