Het goede nieuws is: vrouwen doen het steeds beter in politiek, sport, wetenschap en kunst. Het slechte nieuws: ze zijn te bescheiden om erover op te scheppen.

Zonde, vinden wij bij Harper's Bazaar, want uitblinkers verdienen een podium én applaus. Vandaar dat we vorig jaar zijn gestart met de zoektocht naar de meest inspirerende vrouwen van Nederland én de rest van de wereld. En we hebben ze gevonden, heel veel zelfs.

Net als onze zusteredities zullen we eind van het kalenderjaar met gepaste toeters en bellen de Harper's Bazaar Women of the Year Awards uitreiken, aan vrouwen die een bijzondere prestatie hebben neergezet, hun knappe kop boven het maaiveld uit hebben durven steken of anderszins hebben geëxcelleerd.

In aanloop naar deze awards kiezen we elke week een Woman of the Week. Sinds januari hebben we trouw elke week zo'n uitblinker in de schijnwerpers gezet. Het is bíjna tijd om de balans op te maken, het kaf van het koren te scheiden en onze National en International Woman of the Year te kiezen, en een kanjer die we met een Lifetime Achievement Awardwillen eren.

Vorig jaar ging het er zo aan toe:

youtubeView full post on Youtube