'Bertens overtuigend naar derde ronde Roland Garros,' kopt NU.nl. 'Kiki Bertens dendert door in Parijs,' schrijft Metro. 'Nederlandse weer ijzersterk op gravel,' vindt De Telegraaf

Bertens deelt rake klappen uit met dat racket van d'r, dat is wel duidelijk. Vorige week won ze al het WTA-toernooi van Nürnberg en gisteren sloeg ze zich een weg naar de derde ronde van grandslamtennistoernooi Roland Garros in Parijs. En daarmee is ze nu de enige overgebleven Nederlander in het enkelspel.

Go Kiki!

De nummer 58 van de wereld (maar de nummer één van Nederland, dat spreekt) wist in de eerste ronde van Roland Garros nummertje 3, Angelique Kerber, al uit te schakelen. (En of dat knap is!) Gisteren was het de Italiaanse Camila Giorgi (nummer 44) die het moest bezuren en in Bertens haar meerdere moest erkennen.

Wij vinden 't een topprestatie en geven deze sportster met plezier nòg een podiumpje en applaus, en wel als Bazaars (sport)vrouw van de week. 

Trouwens, voor wie 't weten wil: Bertens serveert tussen de 170 en 180 kilometer per uur. Serena Williams tikte eens de 207 aan... 

En voor wie 't zien wil: de mannen van Bureau Sport namen het eerder dit jaar op tegen Kiki. En dat ging er zo aan toe:

youtubeView full post on Youtube