Woman of the Week: Annechien Steenhuizen

​Ze presenteert vandaag op de kop af drie jaar het achtuurjournaal.

Het hele jaar door op harpersbazaar.nl: Women of the Week. Welke vrouw is deze keer degene op wie alle ogen zijn gericht? Of op wie zouden alle ogen gericht moeten zijn, omdat ze inspirerend is, een rolmodel, bijzondere dingen tot stand brengt? Deze week Annechien Steenhuizen.

Waarom nu? Madame Steenhuizen presenteert vandaag precies drie jaar het achtuurjournaal van de NOS.

Wat eraan vooraf ging Na haar studie Journalistiek in Utrecht startte ze haar carriere bij RTL Nieuws. Drie jaar lang liep ze rond op de redactie van 5 in het Land en RTL Nieuwsmagazine, wat later EditieNL zou worden. In 2002 ging ze verslaggeven bij Radio M Utrecht. Ze viel op, mocht naast radio ook tv-dingen doen bij Regio TV Utrecht en bewoog gestaag door naar nationale tv.

Advertisement - Continue Reading Below

Wat maakt haar bijzonder? Annechien is een persoonlijkheid. Een NOS journaal-anchor hoort degelijk te zijn en dat is ze ook, maar ze straalt tegelijkertijd uit: wie maakt mij wat? Een baken van betrouwbaarheid zonder saai te zijn, wie doet haar dat na?

Verder op haar palmares Ze is moeder van twee kinderen die ooit jakhals was (dat kunnen niet veel moeders zeggen), in 2008, bij De Wereld Draait Door. Wat haar met terugwerkende kracht extra edge geeft. 

Wat ons voor haar inneemt: 

Dat ze:

-Welgekleed

-Stoer

-Slim is.