De vermaarde Bazaar Women of the Year Awards komen naar ons land.

In Australië werd de minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop,vrouw van het jaar gedoopt. In Engeland was de keuze reuze en werd er voor het gemak meteen een bulkje gelauwerd. We noemen: Margot Robbie, Carey Mulligan, Simone Rocha, Diane von Furstenberg, Rosie Huntington-Whiteley, en wat dies meer zij. In Amerika schoof Bazaar types als Chloë Sevigny, New York senator Kirsten Gillibrand en Blondie naar voren. Stuk voor stuk women met visie, durf, betrokkenheid, een boel stijl en gebrek aan angst en zeurpieterij. Game changers zijn het. En wegbereiders, dat ook.

Nu gaat het benoemen van zo'n uitblinkster niet over één nacht ijs – een flinke aanloop is gewenst, want echte uitblinkers liggen niet voor het oprapen, die moeten gezocht, geselecteerd, bepeinsd en getoetst. En dat luistert nauw. Zodoende starten we nu vast met de warming-up, om aan het einde van het jaar de luisterrijkste dame te huldigen met 's lands onvervalste Women of the Year Award.

Verwacht op harpersbazaar.nl wekelijks fijne interviews met genomineerden – Women of the Week noemen we ze. Verwacht een kennismaking met een zeer bekwame, evenzo wegbereidende vakjury en verwacht in Bazaar maandelijks een goed gesprek met een van de wegbereiders.

Text, Line, Font, Circle, Graphics, Symbol, Diagram, pinterest