Het hele jaar lang op harpersbazaar.nl: Woman of the Week, een inspirerende vrouw waar we ons petje voor afnemen. Deze week (en vandaag in het bijzonder) verdient topatlete Dafne Schippers een podium en applaus.

Sommige momenten mag je niet missen. Omdat je weet dat ze magisch zijn, want schaars. De zojuist gerende race van onze vrouw in Beijing,Dafne Schippers, was zo'n moment. Eerste werd ze op de 200 meter op het WK atletiek in Peking! En daarmee schrijft Schippers geschiedenis, want ze is de eerste Nederlandse vrouw die dat flikt. De Jamaicaanse Elaine Thompson zat haar op de hielen, maar Schippers was een fractie van een seconde sneller. Met 21.63 seconden tekende ze voor een Nederlands record, en een gouden medaille dus.

> Hoe doet ze dat toch? 11 voedingstips van topatlete Dafne.

Een ongelooflijk knappe prestatie van de piepjonge Schippers (23). En dan te weten dat Schippers aanvankelijk meerkampster was en pas dit jaar koos voor de 100 en 200 meter. Dat belooft wat voor de toekomst! Voor ons is ze met (200 meter) afstand Women of the Week!

> Over topsporters gesproken: vier levenslessen van ringzwaaier Yuri van Gelder.