Het hele jaar lang op harpersbazaar.nl: Woman of the Week, een inspirerende vrouw waar we ons petje voor afnemen. Goed, ze zijn de kaftmeisjes van Bazaars novembernummer. Maar dat is niet de énige reden dat we zusjes Katja en Birgit Schuurman als vrouwen de week neerzetten en ons petje afnemen. Lees maar.

Ze hebben lak aan leeftijd'Ik vind het eigenlijk allemaal onzin, dat eeuwige gelul over leeftijd en rimpels. Het is simpel, je hebt twee opties: of je gaat dood of je wordt ouder,' aldus Katja in Bazaar.

Ze zijn bijzonder grappigEn gezellig bovendien.

Ze zijn zo lekker zichzelf gebleven'Vroeger leek ik meer op een jongetje met lang haar en ik deed altijd heel stoer. Op mijn zestiende reed ik rond op een Honda-brommer en had ik een bomberjack en tijgerlegging aan. Nogal eclectisch. In dat opzicht ben ik nauwelijks veranderd,' vertelt Birgit.

Ze zijn eerlijk'Ik ben niet jaloers ingesteld, maar eerlijk is eerlijk, ik benijd haar wel dat ze zo goed kan zingen. Ik heb ook veel zanglessen gehad, maar het zat er gewoon niet in,' aldus Katja.

Ze zijn normale mensen met normale mensenproblemen'De beslissing om te scheiden neem je niet zomaar. Maar uiteindelijk hield het geen stand. Het werkte gewoon niet meer. Mensen zeggen vaak: je moet nergens spijt van hebben, maar dat vind ik onzin. Spijt is een deel van het leven,' vertelt Katja.

Ze jagen hun dromen naKatja en Birgit over elkaars grootste prestatieKatja: 'Ik vind Bir in het theater ongelofelijk goed. Haar beste werk: Het grote verlangen, de autobiografische theatershow die ze in 2011 maakte. Ze heeft hard gewerkt om die passies te combineren, en in die show lukte dat perfect.'Birgit: 'Ja, ik heb daar toen veel tijd in geïnvesteerd. En gelukkig kwam de Playboy langs: met dat geld kon ik een half jaar lang mijn droom achterna.'Katja: 'Ze is er niet over blijven kletsen, ze heeft het daadwerkelijk gedaan. Dat vind ik heel tof.'Birgit: 'En andersom...' Een lach breekt door. 'Dat vind ik tochAdemnood. Sorry, dat is een heel slechte grap.'

Vooruit:

Ze zetten zich in voor het goede doel'Ik ben trots op Katja's stichting, Return to Sender, die producten uit de armste gebieden van de wereld haalt en die hier verkoopt. Dat is iets waarvan ze financieel niks beter wordt en het kost veel energie. Het is een oprechte poging om de wereld te verbeteren,' vertelt Birgit.

En, hoewel geen verdienste, ze zijn bloedje mooi, kijk maar: