Met weemoed denken we terug aan die ene maandag in december. De Posthoornkerk in Amsterdam was indrukwekkend verlicht, de gasten even zo indrukwekkend goed gekleed, de sfeer opgetogen en de hakken hoog. 

Voordat Sophie Hilbrand en Livia Firth werden gekroond tot de winnaars van het allereerste Women of the Year event van de Nederlandse Harper's Bazaar, was daar Wende Snijders. In een jurk van Liselore Frowijn, nog zo'n talent, kreeg ze de warme ruimte van de kerk, tot dan toe gevuld met een kakofonie van stemmen, stil, doodstil. Met een simpel Hey, als eerste woord van haar eerste voorgedragen nummer deed ze ieders adem stokken. En als we iets kunnen zeggen, dan is het wel: ga dat zien (of eigenlijk horen).

En dat kan: Wende is zojuist een tour gestart in de jaarlijkse concertreeks Breder dan klassiek, van Amsterdam Sinfonietta, waarmee het strijkorkest de samenwerking aangaat met artiesten van buiten de klassieke wereld. Ze geven tien concerten door heel Nederland.

Dat deed ze al eens, in 2010. Daarover zegt ze: 'Onze vorige show was heel uitbundig, met drums, gitaar en choreografie bovenop het strijkorkest. Nu willen we graag de intimiteit opzoeken. Ik zal ditmaal ook meer piano en gitaar spelen.' Het thema: de liefde. 'Het is een gevaarlijk onderwerp, ik weet het, de sentimentaliteit loert om de hoek. Maar ik ben juist geïnteresseerd in de betekenis van de liefde in de tijd waarin we nu leven.' 

Benieuwd? Hier vind je de tourdata en alle verdere gegevens.