We trappen af met een reeks artikelen waarbij er steeds een 'gewone' vrouw wordt ondervraagd over haar carrière, haar keuzes en welke rol het moederschap daarbij heeft gespeeld.

We stellen voor; Rachel Gómez Y Maseland, een paar decennia terug geboren in Twente maar met Spaanse roots. Spaans temperament met Twentse nuchterheid gecombineerd, iets wat ze graag wil meegeven aan haar zoon Bièl van bijna 10.

Carrière

Rachel werkt al jaren in de media. Ze startte bij televisie start-ups als TMF en FOX en zette haar loopbaan voort als directeur bij muziekzender The BOX en mede-oprichter van interactief muziekplatform Xite. Na televisie volgde de digitale wereld als Sales Directeur bij Sanoma Digital en nu inmiddels alweer een kleine twee jaar bij Hearst als Commercieel Directeur. Bij Hearst leidt Rachel een team van 20 enthousiaste en gedreven salesmedewerkers, die het high-end portfolio (onder andere Harper's Bazaar) van Hearst succesvol in de markt vertegenwoordigen.

We vroegen Rachel of het moederschap haar carrière beïnvloed heeft. Zoals ook te zien is aan haar indrukwekkende cv heeft haar carrière absoluut niet stilgestaan door het krijgen van haar zoon. Passie en gedrevenheid haal je niet uit een mens geeft ze aan.

Hair, Eye, Jeans, Denim, Winter, People in nature, Beauty, Youth, Long hair, Flash photography, pinterest

Balans

De balans tussen werk en privé is iets waar veel moeders met een carrière tegenaan lopen. Hoe houd je die balans in orde? Voor Rachel is het een lastige emotionele balans.

'Als je veel werkt en ook 's avonds regelmatig actief bent, mis je een hoop van wat er zich afspeelt in het leven van je kind. Ik probeer de balans goed te houden en zoveel mogelijk 's avonds met Bièl te eten en hem naar bed te brengen. Gelukkig is het succes van je werk niet afhankelijk van een bureau op kantoor en bestaat 9 tot 17 uur niet. Werk en privé is een ongoing thing.'

Het is voor veel werkende moeders een herkenbaar fenomeen, gevraagd worden als 'hulpmoeder' op school omdat er geknutseld gaat worden. Rachel geeft dat ook aan; de school van haar zoon hoeft haar niet te vragen als voorleesmoeder of begeleider van een schoolreisje. 'Het is niet anders' zegt ze hier over.

Invloed

Door het krijgen van kinderen kan de manier waarop je in het leven staat langzaam veranderen. Je kinderen kunnen invloed hebben op de keuzes die je maakt op carrièregebied. Bij Rachel valt de invloed mee. 'Ik heb veelal de ene carrièrekans na de andere gegrepen. De enige verandering is dat ik op woensdagmiddag zo vaak mogelijk mijn zoon van school wil halen en bij zijn sporten aanwezig wil zijn. Bièl gaat altijd voor, no matter what.'

Tot slot Wat zou je je eigen kind mee willen geven? Dat doorzettingsvermogen, discipline en passie het verschil maken in het (werkzame) leven.

Word hard, play hard, have fun, be loved.