Ikea grijpt naar mode met haar nieuwste collecties

En onder andere Walter van Beirendonck helpt 'n handje.

Kunst moet meer toegankelijk, zo hoorden we donderdag al als pleidooi. En inrichting volgt. Althans, als we IKEA mogen geloven. De Zweedse meubelgigant lanceerde deze week haar nieuwste collecties, waarvoor de handen ineen werden geslagen met onder anderen mode-ontwerpers als de Belgische Walter van Beirendock, de Zweedse Ingegerd Raman en de Britse Katie Eary. Het resultaat? Van kleurrijk tot minimalistisch en van fantasierijk tot aards. Kijk maar!

Advertisement - Continue Reading Below

Glödande (Walter van Beirendonck)

Goed, het is een kindercollectie, maar hé, niet is gezegd dat je het kind in jou niet eens los mag laten. Ontwerper Walter van Beirendonck vertelt met deze kleurrijke collectie het verhaal van de familie Wondermooi, met karakters als Kwade Tijger, Spiegel, en Vliegmachien. Te koop vanaf juni.

Advertisement - Continue Reading Below

Giltig (Katie Eary)

Even bont als grappig, en soms zelfs een tikkie psychedelisch: modeontwerpster Katie Eary wil duidelijk je buffetkast wat opfleuren. Ze inspireerde haar collectie op Johnny Depps karakter in Fear en Loathing in Las Vegas. Denk oogballen en rode poezenkoppen. Te koop vanaf april.

Advertisement - Continue Reading Below

Viktigt (Ingegerd Raman)

'Belangrijk', betekent Vigtigt in 't Zweeds. En belangrijk is 't natuurlijk, om je prettig in je eigen huis te voelen. Deze collectie grijpt, hoe Scandinavisch, terug naar de natuur, met riet, hout en keramiek. En past daarmee helemaal in de interieurtrend van nu. Te koop vanaf mei.