Skip to Content

Koningin Máxima's mooiste kleding door de jaren heen

Koningin Máxima is een icoon als het om kleding gaat. Dit zijn de stijlvolste outfits van onze modekoningin uit jaar stylefile.

Door en
preview for Koningin Máxima door de jaren heen

Je kunt Máxima, met haar gevoel voor stijl, gerust een modekoningin noemen. Als lid van de Nederlandse koninklijke familie staat Máxima geregeld in de spotlights, en wordt modeminnend Nederland keer op keer blij verrast door haar altijd stijlvolle looks. Bekijk hier de mooiste outfits, uit Máxima's stylefile.

Zien: de allereerste beelden van het Máxima 50-interview >

Koningin Máxima: haar mooiste kleding door de jaren heen

Mei 2023

queen maxima of the netherlands attends the b for goods conference in amsterdam
P van Katwijk//Getty Images

Koningin Máxima verscheen eerder deze maand in misschien wel haar meest gedurfde look ooit! Niet eerder zagen we haar in tijgerprint gecombineerd met rode accessoires. Tijdens de B for Good Leaders Summit verraste onze koningin zichzelf én alle aanwezigen.

Mei 2023

king willem alexander of the netherlands and queen maxima visit the wadden islands day two
Patrick van Katwijk//Getty Images

In het knalgeel bezoekt Máxima de Waddeneilanden, in een pak van Zara. Haar haarstuk, van de hand van Laura Noetinger, hebben we vaker gezien: onze koningin draagt het inmiddels al meer dan tien jaar.

Mei 2023

their majesties king charles iii and queen camilla coronation day
Jeff Spicer//Getty Images

Mei is een goede modemaand voor koningin Máxima, want ook tijdens de kroning van koning Charles gooit ze hoge ogen in een semi-doorschijnende look met bijpassende accessoires.

Advertentie - Lees hieronder verder

Mei 2021

koningin maxima opent het artis groote museum op 10 mei 2022
Patrick van Katwijk/Getty Images

Máxima opent het Groote Museum in Artis. De koningin kiest voor deze historische opening voor een gouden look. De licht transparante japon met midi-lengte is een ontwerp van couturier Edouard Vermeulen van Natan. De jurk droeg de koningin al eerder tijdens de Royal Ascot in 2019.

Door Máxima's Argentijnse glow staat iedere kleur haar goed, deelde Vermeulen destijds: 'Het is een zeer elegante jurk van transparante mousseline. Zo eenvoudig, maar zo fris.' Máxima combineert de jurk ditmaal met een hoed van Fabienne Delvigne en nudekleurige pumps met opvallende gouden hak van Ferragamo.

Alles over Máxima's gouden look bij de opening van het Groote Museum in Artis >

April 2022

maxima in witte jas
Patrick van Katwijk/Getty Images

Vrijdag 22 april 2022 gaven Máxima en Willem-Alexander het startsein voor de 10e editie van de Koningsspelen op Brede School Poptahof. Máxima verscheen in een stijlvolle witte look, met als pronkstuk een mouwloze jas van Massimo Dutti. Ze combineerde deze perfecte lentejas met een jurk met hoge split, tevens van het modelabel. En een stel steengoede accessoires: een brede tailleriem van Etro, bijpassende flatjes van Natan en een zwarte Chanel-tas. Met deze look laat Máxima zien dat ze goed op de hoogte is van de laatste trends.

Máxima draagt de ultieme jas voor lente/zomer 2022 >

April 2022

maxima en willem alexander tijdens staatsbezoek van india aan nederland bij staatsdiner
Patrick van Katwijk/Getty Images

Een kledingstuk een keer dragen en daarna maar in de kast laten hangen? Daar doet Máxima niet aan. Zo leent Máxima weleens wat van haar dochter Amalia, en werd ze tijdens het staatsbezoek van India aan Nederland gespot in een lange pastelkleurige jurk die we eerder hebben gezien op Prinsjesdag in 2018. Máxima draagt de jurk tijdens het officiële staatsbanket, als afsluiting van de eerste dag van het staatsbezoek. De pastelkleurige japon met lange pofmouwen is van het merk Luisa Beccaria. De jurk heeft een subtiel kleurverloop van zachte pasteltinten, dat zorgt voor nog meer diepte in het design.

Advertentie - Lees hieronder verder

December 2021

princess amalia of the netherlands  is introduced to the council of state plants a tree with the king and queen in the hague
Patrick van Katwijk//Getty Images

Op Amalia's achttiende verjaardag zag Máxima er wederom uit om door een ringetje te halen. In een outfit van onder anderen haar favoriete designer Natan én in de modekleur van dit moment, stal ze de show.

November 2021

maxima oslo
PATRICK VAN KATWIJK/GETTYIMAGES

In november 2021 bezocht Koningin Máxima Noorwegen voor een staatsbezoek. Op een van de avonden bezocht het koningspaar het Munchmuseum in een lichtblauwe jurk met gouden cut-outs en versieringen. Een geslaagde outfit voor het einde van de avond.

23 april 2021

máxima gebloemde jas oscar de la renta koningsspelen
Patrick van Katwijk/ Getty Images

Máxima droeg recent haar gebloemde jas van Oscar de la Renta, waar ze al een paar keer eerder mee straalde. De rode lederen handschoentjes in combinatie met haar laarzen doen het 'm. Én, ze heeft er ook nog een potje flink mee gevoetbald. Queen.

Advertentie - Lees hieronder verder

16 september 2020

máxima ruiten co ord set van oscar de la renta 2020
Patrick van Katwijk/ Getty Images

Onze modekoningin opende afgelopen jaar het nieuwe pand van Theater Zuidplein in Rotterdam, en dit deed ze in een prachtige ruiten co-ord-set van Oscar de la Renta. Deze sierlijke look maakte ze af met haar klassieke babyroze Chanel-tas. Haar veelbesproken kapsel was al een statement op zich.

16 oktober 2019

mumbai, india   october 16 queen maxima of the netherlands attend an reception with the dutch society in india in the taj mahal palace hotel on october 16, 2019 in mumbai, india photo by patrick van katwijkgetty images
Patrick van Katwijk//Getty Images

Wauw! Waar de koningin ook komt, altijd is ze het stralende middelpunt. Deze foto werd gemaakt in India, in het Taj Mahal Palace Hotel in Mumbai. Ze draagt een prachtige jurk met paisleyprint van Zimmermann. Naast de fantastische outfit, valt ook Máxima's glow op!

Máxima draagt Iris van Herpen tijdens verjaardagsuitje >

14 oktober 2019

new delhi, india   october 14 queen maxima of the netherlands during an official state banquet hosted by president  ram nath kovind at the presidential palace on october 14, 2019 in new delhi, india photo by patrick van katwijkgetty images
Patrick van Katwijk//Getty Images

Máxima past zich graag aan als het om kleding gaat! Tijdens een officieel staatsbanket bij president Ram Nath Kovind in New Delhi, India, schittert Máxima in een roze sari, een traditioneel Indiaas kledingstuk voor vrouwen. In 2007 kocht de koningin de jurk al tijdens een staatsbezoek aan het land. Máxima liet de sari aanpassen door de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau.

Advertentie - Lees hieronder verder

19 september 2019

apeldoorn, netherlands   september 19 queen maxima of the netherlands attend the meeting of nlgroeit at centraal beheer on september 19, 2019 in apeldoorn, netherlands nlgroeit is a platform where entrepreneurs help each other to take their next growth step
 photo by patrick van katwijkgetty images
Patrick van Katwijk//Getty Images

Tijdens een bezoek aan Apeldoorn droeg de koningin een gestippelde bloes van Zara en een leren culotte. Ze droeg deze outfit al eerder: tijdens het ABN World Tennis Tournament in Rotterdam. Ton-sur-ton-looks zijn een van haar favorieten.

18 juni 2019

stijl van koningin máxima
Getty Images

De buitenlandse pers was vol lof over de stijl van Máxima tijdens Royal Ascot 2019. Waar de Hertogin van Cambridge, Kate Middleton, koos voor een bescheiden, weliswaar prachtige klassieke hemelsblauwe outfit (van Elie Saab), toonde onze koningin lef met haar fenomenale hoed en wist zo de modepers in binnen- en buitenland 'te behagen'.

Máxima's outfit tijdens Royal Ascot 2019 >

8 mei 2019

Yellow, Street fashion, Clothing, Fashion, Snapshot, Footwear, Outerwear, Blazer, Suit, Photography,
Getty Images

Dit knalgele pak van de Zara verwierf nog nét geen wereldfaam nadat Koningin Máxima letterlijk en figuurlijk uitblonk tijdens een bezoekje aan de Make a Wish Foundation.

Advertentie - Lees hieronder verder

14 november 2018

 
Patrick van Katwijk//Getty Images

Bij de lancering van SchuldenlabNL in Den Haag verscheen Koningin Máxima in een top en pantalon van Natan. Haar clutch is van het Franse modehuis Hermès.

31 augustus 2018

Fashion, Clothing, Fashion model, Dress, Hairstyle, Fashion show, Street fashion, Footwear, Fashion design, Hat,
Patrick van Katwijk//Getty Images

Een emotionele Máxima tijdens de uitreiking van de Militaire Willemsorde. Toch een plaatje. Ze droeg een jurk met klokmouwen van Natan. De kleur staat haar prachtig.

5 mei 2018

Red carpet, Dress, Clothing, Premiere, Gown, Carpet, Event, Suit, Formal wear, Flooring,
Getty Images

Voor het jaarlijkse 5 mei-concert ging Máxima gehuld in een jurk van Claes Iversen met daaronder hakken van Salvatore Ferragamo. Wij houden van deze prachtige koninginnenlook!

Dit is Máxima's favoriete wenkbrauwgel voor nog geen 5 euro >

Advertentie - Lees hieronder verder

24 april 2018

Clothing, Suit, Red, Fashion, Formal wear, Dress, Event, Outerwear, Tuxedo, Blazer,
Getty Images

De koning en koningin ontvingen de president van Mexico en zijn vrouw Angélica Rivera de Peña op Paleis Noordeinde. Voor het ontvangst droeg de koningin een opvallende gebloemde jurk van haar go-to modehuis Natan. Diezelfde avond vond ook het jaarlijkse galadiner met het Corps Diplomatique plaats. Voor het diner trok Máxima een jurk uit de kast die we in 2001 ook al eens zagen.

9 april 2018

Street fashion, Fashion, Infrastructure, Footwear, Dress, Suit, Road, Photography, Street, Gesture,
Getty Images

Traditiegetrouw waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij het Koningsdagconcert in Groningen. Het concert vindt ieder jaar plaats in de maand van Koningsdag. Voor de gelegenheid ging Máxima gehuld in een jurk van de Griekse ontwerper Mary Katrantzou. We zagen diezelfde jurk al eerder bij het kerstgala van de BZT Show in 2016.

Koningin Máxima

queen maxima of the netherlands launches support tool mind us in the hague

Koningin Máxima recyclet chique ton-sur-ton look

netherlands royals social youth scouting

Wil je zien: koningin Máxima draagt colourblocking

de bruiloft van maxima zorreguieta en willem alexander in 2002

Alles wat je wilt weten over Máxima's trouwjurk

de kus van willem alexander en máxima op het bordes tijdens hun bruiloft in 2002

10 zeldzame foto's van WA en Máxima's bruiloft

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder