Skip to Content

We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan

Dit zijn de favoriete webshops van moderedacteuren

Kijken op eigen risico!

By en Amy de Klerk
Eyewear, Street fashion, Plaid, Clothing, Fashion, Sunglasses, Tartan, Cool, Hat, Fedora, pinterest
Getty Images

Dol op Zara ter aanvulling van de duurzamere klassiekers in je garderobe, maar ben je het beu om collega's en vriendinnen in dezelfde outfits als de jouwe te zien? Blijf dan even hangen. Hieronder sommen we dertien nog relatief onbekende goed betaalbare online boetieks op waar mode-insiders al een aantal seizoenen gretig eyecatchers shoppen. Van Üterque en The Reformation tot Olive Clothing en Loéil, dit zijn de namen die op je radar moeten staan.

Weet wel: wat van ver komt kost wat verzend- en soms invoerkosten, maar in het geval van deze webshops is 't het overwegen meer dan waard.

1

Loéil

shopping, affordable shopping, affordable online shopping

Los Angeles-based Loéil werd opgericht in 2015 maar is tot nu toe fashion's best-kept secret gebleven. Het label brengt effortless chic en cool minimalisme van perfecte kwaliteit, maar het zijn vooral de ultra on-trend items die ons lokken. Precies wat je zocht, want gezien op de catwalk, maar dan in een betaalbare uitvoering, zonder dat het een Zara-uitstraling krijgt.

Hier moet je zijn voor: breisels, unieke broeken, accessoires die direct van een catwalk lijken te komen. Perfect ook voor vegans vanwege faux leer en fopbont.

loeil.com

2

The Reformation

shopping, affordable shopping, affordable online shopping

The Reformation heeft al wat meer bekendheid, maar is er zo een die misschien nog geen vaste plek heeft ingenomen in je go to-webshop lijstje. Onterecht! Dit eveneens uit Los Angeles afkomstige merk staat bekend haar verdomd goeie zomerjurkjes. Niet zelden met (nostalgie!) goeie nineties feel. Flared broeken biedt de shop ook volop. A-list fans zijn oa Emily Ratajkowski, Jenna Coleman en Behati Prinsloo.

Hier moet je zijn voor: zomerspul, seventies items en jurkjes voor wedding season.

thereformation.com

3

Kitri

<p>Een parel uit Londen dan nu. Kitri biedt stijlvolle items die veel meer bieden dan het prijskaartje doet vermoeden. Van klassieke elegante looks voor een feestje tot hippe tailored items.</p><p><strong data-redactor-tag="strong" data-verified="redactor">Hier moet je&nbsp;zijn voor:</strong>&nbsp;simpele maar stijlvolle jurken.</p><p><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor"><a href="https://kitristudio.eu/?redirect=NL" target="_blank" data-tracking-id="recirc-text-link">kitristudio.eu</a></em></p>

Een parel uit Londen dan nu. Kitri biedt stijlvolle items die veel meer bieden dan het prijskaartje doet vermoeden. Van klassieke elegante looks voor een feestje tot hippe tailored items.

Hier moet je zijn voor: simpele maar stijlvolle jurken.

kitristudio.eu

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Liza says Gah

<p>Volg het Instagramaccount van deze webshop op eigen risico, je wil namelijk al-les hebben. De nieuwe kleding hoort qua prijzen niet helemaal in dit rijtje thuis, maar de accessoires en vintage kleding des te meer.&nbsp;</p><p><strong data-redactor-tag="strong" data-verified="redactor">Hier moet je zijn voor:</strong> Instagramwaardige trenditems en precies de juiste vintage <em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">finds.</em></p><p><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor"><a href="https://www.lisasaysgah.com/" target="_blank" data-tracking-id="recirc-text-link">lisasaysgah.com</a></em></p>

Volg het Instagramaccount van deze webshop op eigen risico, je wil namelijk al-les hebben. De nieuwe kleding hoort qua prijzen niet helemaal in dit rijtje thuis, maar de accessoires en vintage kleding des te meer.

Hier moet je zijn voor: Instagramwaardige trenditems en precies de juiste vintage finds.

lisasaysgah.com

5

Olive Clothing

shopping, affordable shopping, affordable online shopping

Deze topper komt ook uit de UK. Olive Clothing in een paar woorden: simplistisch, ingetogen elegant. Denk preppy jurkjes, tuinbroeken en chique breisels die gemaakt zijn voor comfortabele weekendjes in de natuur.

Hier moet je zijn voor: ecologische mode en zachte breisels.

oliveclothing.co.uk

6

Nobody's Child

shopping, affordable shopping, affordable online shopping

Nobody's Child leeft met de filosofie dat fast fashion niet onethisch hoeft te worden geproduceerd of van teleurstellende kwaliteit hoeft te zijn. Altijd up to date met de laatste trends dus, en betaalbaar, maar zonder in te boeten op andere belangrijke zaken. En hallo zomerjurken-galore!

Hier moet je zijn voor: betaalbare trenditems.

nobodyschild.com

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Rouje

<p>Deze webshop ademt <em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">je ne sais quoi</em><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor"></em></span>. Niet in de laatste plaats omdat onze favoriete Françoise Jeanne Damas erachter zit. &nbsp;</p><p><strong data-redactor-tag="strong" data-verified="redactor">Hier moet je zijn voor:</strong> op en top Parisienne-looks.</p><p><a href="http://www.rouje.com/#" target="_blank" data-tracking-id="recirc-text-link"><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">rouje.com</em></a></p>

Deze webshop ademt je ne sais quoi. Niet in de laatste plaats omdat onze favoriete Françoise Jeanne Damas erachter zit.

Hier moet je zijn voor: op en top Parisienne-looks.

rouje.com

8

Üterque

shopping, affordable shopping, affordable online shopping

Als Üterque aanvoelt als een volwassen versie van Zara, dan komt dat omdat het dat is. Het merk hanteert dezelfde strategie van het snelle schakelen van catwalkhits naar betaalbare variant, maar de kleding voelt minder 'fast fashion' en staat bekend om de goede kwaliteit. Vooral wat betreft accessoires.

Hier moet je zijn voor: vrolijke kantoorlooks en schoenen, schoenen, schoenen.

uterque.com

9

Finery London

shopping, affordable shopping, affordable online shopping

Als Finery London nog niet op je radar stond dan heb je nu je nieuwe spot gevonden voor all things workwear. Hun collecties zijn het bewijs dat een kantoor-look even vrolijk kan zijn als je off-duty ensembles. Wie zegt dat extravagante mouwen en reuzenstrikken niet thuishoren in een managementmeeting?

Hier moet je zijn voor: statement kantoorkleding.

finerylondon.com

Advertentie - Lees hieronder verder
10

Réalisation Par

shopping, affordable shopping, affordable online shopping

Dit label, opgericht door het Australische model en blogger Alexandra Spencer en ontwerpster Teale Talbot, heeft in de afgelopen anderhalf jaar enorm veel aandacht gekregen op Instagramaccounts van mode-influencers wereldwijd. En terecht. De fantastische wikkel-ruffle-jurkjes met polkadot- en sterrenprint herken je ongetwijfeld meteen. Het zijn de bread and butter van het label. Maar in de webshop, waar niet met seizoenen wordt gewerkt maar de focus ligt op losse items, vind je ook toffe jacks, slip dresses en tops met nineties vibe. Kost wat duiten om te verschepen, maar denk vooral in price-per-wear.

Hier moet je zijn voor: de mooiste tops en jurkjes.

realisationpar.com

11

Oysho

shopping, affordable shopping, affordable online shopping

Oysho is een ander paard uit de stal van Inditex (waar ook Zara, Massimo Dutti en Bershka onder vallen) dat lingerie, bikini's, chill wear en sportkleding verkoopt. Van knappe pyjama's tot fijne kanten beha's en chique sportbroeken; het is ons een raadsel waarom nog maar weinigen Oysho weten te vinden. Maar dat zal ongetwijfeld niet lang meer het geval zijn.

Hier moet je zijn voor: betaalbaar ondergoed dat niet betaalbaar oogt en luie zondagmiddag lounge wear.

oysho.com/nl

12

Style Nanda

shopping, affordable shopping, affordable online shopping

Als we de geruchten mogen geloven en Koreaanse mode even booming wordt als beauty het afgelopen jaar was, dan is Style Nanda the name to know. Het label bestaat al sinds 2004, maar in Europa is de buzz rondom Style Nanda nu aan het pieken. Asos voegde het recentelijk nieuw toe aan het assortiment. (En dat scheelt je uiteraard een boel verzendkosten).

Hier moet je zijn voor: coole en edgy items die je zo op je favoriete streetstylester zou zien.

stylenanda.com

Advertentie - Lees hieronder verder
13

Millie Mackintosh

<p>Vergeet even wat je normaal gesproken vindt van modelabels die worden gerund door een televisiester. Stiekem heeft<em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor"> dit</em> label meer te bieden haar soortgenoten en is 't stilletjes aan een succesverhaal geworden. Wist je bijvoorbeeld dat&nbsp;Millie Mackintosh's kledinglijn het op een&nbsp;na best verkochte merk is bij Asos?&nbsp;<em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">Now you do.</em></p><p><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span></p><p><strong data-redactor-tag="strong" data-verified="redactor">Hier moet je zijn voor: </strong>vrouwelijke items met aandacht voor detail.</p><p><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor"><a href="http://millie-mackintosh.com/" target="_blank" data-tracking-id="recirc-text-link">millie-mackintosh.com</a></em></p>

Vergeet even wat je normaal gesproken vindt van modelabels die worden gerund door een televisiester. Stiekem heeft dit label meer te bieden haar soortgenoten en is 't stilletjes aan een succesverhaal geworden. Wist je bijvoorbeeld dat Millie Mackintosh's kledinglijn het op een na best verkochte merk is bij Asos? Now you do.

Hier moet je zijn voor: vrouwelijke items met aandacht voor detail.

millie-mackintosh.com

Van: ELLE NL
Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Mode & Juwelen

Mode & Juwelen

street style paris fashion week womenswear fallwinter 20242025 day eight

Parijse vrouwen zweren bij deze jeans en sneakers

cos runway model

Onze favo trends uit de nieuwe COS-collectie

alessandro michele valentino

Alessandro Michele creatief directeur Valentino

pamela anderson cos

Pamela Anderson gaat incognito naar modeshow

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder