Het creëren van het ideale interieur is een weg van vallen en opstaan. Dit zijn, volgens ELLE Decor, de meest voorkomende interieurmissers voor je in kaart. Observeer en leer.

Het is niet alléén de knappe verpakking

Toegegeven: de bank is wonderschoon. Jammer dat-ie voor geen meter zit. Met meubels is het net als met schoenen: bij gebrek aan comfort blijft het ongebruikt.

Het hysterisch hippe object

We noemen de gouden ananas. Eén seizoen leuk, maar daarna toch echt over de datum. Klakkeloos de trend volgen is beslist niet de manier om een huis richting te geven. Kies liever voor tijdloze klassiekers of dingen die echt bij jouw persoonlijke stijl passen – als dat gouden ananassen blijken, dan hebben we niks gezegd.

Bezint eer ge begint

En toen was ineens de hele woonkamer mosgroen. Wist jij veel dat in het licht van jouw kamer de kleur er totáál niet uitziet als in het tijdschrift en dus die ene mosgroen de ander niet is?

Wishfull thinking

Een enorme tafel voor twintig gasten? Alleen leuk als die ook echt bij je over de vloer komen. Waarom een flatscreen kopen als je liever de nieuwe Sarah Waters leest? Blijf liever jezelf.

Vluggertjes

Waarom tien keer iets goedkoops? Goedkoop is duurkoop en vluggertjes voegen uiteindelijk niets toe aan je interieur. Als het even kan, investeer dan in kwaliteit – en dus niet in kwantiteit.

Ingewikkeld doen

Rekeningen moeten in de bovenste la, ongeopende post in de blauwe en potloden in de middelste. Of was het de onderste? Als je het niet kunt onthouden, is dat slimme organisatiesysteem misschien niet zo slim.

Wangebruiker

Die plant zag er in de winkel geweldig uit, maar thuis veranderde hij al snel in een armzalige dorre bos. Om ter harte te nemen: onderzoek eerst even hoe een plant onderhouden moet worden, qua licht en water, voor je nieuw leven in huis haalt.

Clichématige kunst

We zijn dol op Audrey Hepburn, maar van een kant-en-klare woongigantposter knapt geen enkele muur op. Als het om kunst gaat, kies dan altijd iets persoonlijks.

Gebroken wit

Mensen die houden van chocola, wijn, spijkerstof of gezelligheid, kopen beter geen witte bank.