Wees lief. Bazaars vriendelijke doch dringende verzoek in haar novembernummer. En dus maken we deze maand ruim baan voor weldoeners. Die goed begrepen hebben dat lief en aardig zijn voor elkaar verder gaat dan een like op Facebook en een hartje op Instagram, en die de wereld een beetje mooier kleuren met hun acts of kindness. Vandaag: Granny's Finest.

Wel zo toepasselijk, middenin de Wool Week en met de eerste kou, dit sociaal verantwoorde modemerk. Het van oorsprong Rotterdamse Granny's Finest werkt als volgt: jonge creatieve talenten ontwerpen wollige producten, die ouderen vervolgens in elkaar zetten.

Dat is dus twee vliegen in een klap: jong talent krijgt de kans werkervaring op te doen, oud talent kan zijn hobby uitoefenen en skillsop peil houden. Eigenlijk zijn het zelfs drie vliegen. Omdat de granny's(fun fact: het zijn 329 vrouwen en 2 mannen, gemiddelde leeftijd 73) handwerken in groepsverband, komt er ook een boel gezelligheid bij kijken. En dat is belangrijk, want van de 2,6 miljoen ouderen in Nederland is meer dan een miljoen wel eens eenzaam.

Last tuesday we were invited to meet prime minister Mark Rutte to talk about reducing loneliness amongst elderly people. He is now a proud owner of a handmade merino shawl made by granny Gerrie Visser! #grannysfinest #handmade #socialenterprise #markrutte #ministerpresident #catshuis #ouderenparticipatie #sjaalruud
A photo posted by Granny's Finest (@grannysfinest) onJun 19, 2015 at 3:16am PDT

Granny's Finest biedt als sociale onderneming soelaas. Ook mooi van ze: de winst wordt gedeeld met iedereen, dus ook met de ouderen - die worden regelmatig getrakteerd op een uitstapje, betaald van de opbrengst.

Kortom: heb je nog behoefte aan something wool? Staak de zoektocht. En vergeet na aankoop je granny niet te bedanken met een kaartje,zelfs daar is aan gedacht.

Granny's Finest Motion Graphic from Granny's Finest on Vimeo.