Breaking! Belgisch modeontwerper Raf Simons (47) liet gisteravond weten dat hij stopt als creatief directeur bij het Franse modehuis Dior.

Na 3,5 jaar ontwerpen voor het legendarische label wil hij zich nu richten op zijn eigen mannenlabel, zo zegt hij in een verklaring:

'Na lang en diep nadenken heb ik besloten mijn positie als creative director van Christian Dior's vrouwencollectie te verlaten. Deze beslissing is volledig gebaseerd op mijn wens om me te focussen op andere interesses in mijn leven, zoals mijn eigen label.'

Simons volgde in april 2012 John Galliano op, nadat die onder vuur kwam te liggen wegens zijn racistische uitspraken. LMVH, het moederconcern waar Dior onder valt, zal niet blij zijn met Simons' vertrek: sinds zijn aanstelling is de omzet van het merk met zestig procent gestegen, aldus de Volkskrant.

Het is een dappere beslissing, kiezen voor je eigen interesses en zo'n prestigieuze positie opgeven. Het speculeren over een opvolger zal vast niet lang op zich laten wachten.