Ja, je houdt van je hakken. Maar houden ze ook van jou?

Uit nieuw onderzoek, dat werd gepubliceerd in International Journal of Clinical Practice, blijkt dat het dragen van hakken je lichaam een aantal flinke klappen geeft.

Onderzoekers van de Hanseo University in Zuid-Korea onderzochten 40 gezonde vrouwelijke studenten. De vrouwen werden opgeleid tot stewardessen en moesten verplicht hakken dragen naar de les. De onderzoekers volgden hoe hun lijven reageerden op vier jaar hakkenlopen. 

In eerste instantie versterkte het lopen op hakken de kuitspieren, maar tegen de tijd dat de meisjes in hun laatste schooljaar aankwamen waren hun lichamen minder sterk en gebalanceerd; een indicatie is dat er later problemen en blessures zullen ontstaan. Vrouwen die vaker dan drie keer per week hakken hoger dan 10 centimeter droegen, kregen problemen met de balans van wel vier verschillende enkelspieren.

Het advies: als je vaak hakken draagt is het verstandig om regelmatig oefeningen te doen om je enkels te versterken; Loop eens rond op de hakken van je voeten en/of beweeg op en neer terwijl je op de puntjes van je tenen staat om zo je kuiten te versterken. Als je dan ook eens wat vaker afwisselt met een knappe sneaker of een stel fraaie flatjes, ben je helemaal goed bezig.

We begrijpen deze opvallende move van Barbie dus best >>