Het is geen geheim dat Jonathan Anderson, creatief directeur van Loewe, een beetje een kunst-geschiedenis nerd is. We kunnen ons daarom voorstellen dat hij zijn geluk niet op kon toen het Spaanse modehuis speciale toegang kreeg tot het archief van de 19e eeuwse Britse textiel-ontwerper, kunstenaar en schrijver William Morris.

Voor hun nieuwste capsule collectie ging het merk namelijk terug in de tijd en liet zich inspireren door de iconische en kleurrijke prints uit het werk van Morris. De originele afdrukken zijn vertaald naar de meest populaire accessoires van Loewe en hebben allemaal een oranje touch als terugkomende kleur.

Still life, Still life photography, pinterest
Loewe

'William Morris fundamentally changed the way we look at applied craft, making him one of the most important designers of the last 200 years,' zegt Anderson over de invloed van de kunstenaar. En met de groeiende trend om bekende kunst te vertalen in mode en accessoires, lijkt het erop dat Loewe met Morris een juiste stap heeft gemaakt voor een succesvolle capsule collectie.

Bag, Handbag, Orange, Messenger bag, Fashion accessory, Shoulder bag, Luggage and bags, Leather, Wristlet, Tote bag, pinterest
Loewe
Pen, Fountain pen, Fashion accessory, Writing implement, pinterest
Loewe

Morris heeft in zijn leven honderden prints en textiel geproduceerd. En naast dat de natuur vaak een terugkomend thema is, was ook de manier waarop Morris werkte -met natuurlijke verftechnieken en handgemaakte elementen- erg puur.

Handbag, Bag, Shoulder bag, Khaki, Fashion accessory, Beige, Tote bag, Luggage and bags, Fawn, Satchel, pinterest
Loewe
Yellow, Brush, Plant, Toilet brush, Pom-pom, Durian, pinterest
Loewe

De iconische Puzzle en Hammock tassen zijn, naast de sjaals, rugtassen en een grote reeks aan mannen- en vrouwenkleding, te koop in de winkel en online vanaf 15 november. Maar als je na het zien van deze foto's écht niet meer kan wachten, kun je je favoriete items nu ook alvast pre-orderen op loewe.com.

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook