MOAM voor Hema is terug.

Met pijn en moeite die opblaasbare Hema-rookworst waar je de hele zomer onafscheidelijk van was op zolder gelegd? Hebben wij even goed nieuws. Ook in de winter kun je je favoriete vette hap dichtbij je dragen. Designcollectief MOAM nam de worst opnieuw op in een tweede collectie in samenwerking met Hema.

Natuurlijk herinner je je deze nog (nog, nog, nog):

Het worstshirt uit de eerste collectie van MOAM was een succes en je kunt er donder op zeggen dat zijn opvolger, de worstkersttrui (zie boven), dat even dunnetjes over zal doen.

Maar het is niet louter gekkigheid dat het designertrio, aangesteld door MOAM-initiator Martijn Nekoui en bestaande uit design-alumni Aniek Zinken (ArtEZ), Christa van der Meer (KABK) en Joanne de Hoop (AMFI), met deze tweede collectie wilde neerzetten. Een stijlvolle feestcollectie voor vrouwen moest er komen. De drie ontwerpers, die werden bijgestaan door coaches Frans Ankoné, Peter Leferink (hoofd design AMFI) en Mariette Hoitink (HTNK en House of denim), interviewdenhiervoor honderden vrouwen over pasvorm, favoriete kledingstukken, kleuren en materialen, wat resulteerde in een mooie én comfortabele feestcollectie voor een superfijne prijs, waarvoor ze zelf kant mochten ontwikkelen en een eigen abstracte print die in verschillende items terugkomt.

In totaal bestaat de collectie uit 18 stuks, die vanaf 8 decemberverkrijgbaar zijn bij – uiteraard – de Hema. Ook online. Rest ons nog je te waarschuwen voor de gelimiteerde oplage van de worsttrui. Hollen (of scrollen) dus, op 8 december.