Ze siert ieder seizoen wel een cover hier en daar, en ook tijdens de modeweken geeft ze altijd wel acte de présence bij de beste shows. Op of naast de catwalk. Ze is dus nooit helemaal weg geweest en in die zin mogen we absoluut niet spreken van een comeback. Maar toch. Dit seizoen lijkt ze onontkoombaar: Naomi Campbell heerst over het najaarsseizoen 2017.

Al in 1998 verklaarde Time het einde van het supermodellen tijdperk. Naomi en haar supermodellen-collega's werden ingehaald door de nieuwe generatie modellen en dus waren hun glorietijden voorbij. Zou je denken. Er bestaat namelijk zoiets als stoppen op je hoogtepunt, maar voor Naomi is dat hoogtepunt nooit gekomen. Nog niet althans. Want ja, hoewel ze sinds 1998 beduidend minder meters op de catwalk heeft gemaakt, in print is ze nog altijd alom vertegenwoordigd. En zo als menig model maakte ook Naomi verschillende uitstapjes naar de teevee: in 2015 schitterde ze in zowel Empire als American Horror Story: Hotel. Geen sprake van pensioen hier.

Nu maakte Naomi Campbell afgelopen week al indruk door samen met haar collega's Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Carla Bruni en Helena Christensen hand in hand achter Donatella te lopen in de finale van Versace. Een heus kippenvelmoment, waarbij op perfecte wijze een eerbetoon werd volbracht aan Gianni Versace.

Fashion model, Clothing, Fashion, Dress, Fashion design, Shoulder, Haute couture, Gown, Formal wear, Waist, pinterest
Naomi en de overige Supers tijdens de finale van Versace

Maar ook gisteren, tijdens de show van Off-White tijdens Paris Fashion Week maakte Naomi Campbell opnieuw een exclusieve verschijning op de catwalk. Ook bij Off-White weten ze immers: laat Naomi over de catwalk struinen en je haalt de krantenkoppen. Dus mocht Campbell in een witte blazer versierd met gedraaide ruches en een spandex legging op kniehoogte een eerbetoon aan prinses Diana brengen. Uiteraard met verve volbracht.

White, Fashion, Fashion show, Runway, Fashion model, Clothing, Beauty, Footwear, Public event, Fashion design, pinterest
Getty Images

En dan is er nog de najaarscampagne van H&M, waarbij Naomi letterlijk voorop loopt in de campagne. In de nieuwste commercial van de Zweedse modeketen marcheert het 47-jarige model - gehuld in power items van de nieuwste collectie - al playbackend op Wham Rap! door Tokio. De vorige videosamenwerking tussen H&M en Naomi is alweer zo'n 20 jaar geleden, dus mogen we hier dan spreken van een soort van comeback? Duik mee terug in de tijd en bewonder hieronder Naomi's playbackkunsten op de hit uit de jaren 80.

youtubeView full post on Youtube

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook