Hier is-ie dan. Bazaars septembernummer, dat geheel in het teken staat van het urgentste maatschappelijke thema van nu: diversiteit. De modewereld lijkt eindelijk te snappen dat het tonen van louter jonge, dunne, witte cisgendermodellen in piepkleine kleren niet meer van nu is. Vandaar dat ook Bazaar verscheidenheid viert door de nieuwe najaarsmode te laten tonen door modellen in alle soorten, leeftijden, huidkleuren en maten.

#HETNIEUWENORMAAL

Ook in essays en columns vormen diversiteit en 'het nieuwe normaal' de rode draad. Speciaal voor Bazaar blikt Sylvana Simons in een aangrijpend, zelfgeschreven stuk terug op de afgelopen turbulente periode (lees hier alvast een preview). Gastschrijvers Valentijn de Hingh, Diana Matroos en Annemarie Oster beschrijven vanuit hun eigen perspectief wat er mis is met de huidige schoonheidsnormen en waarom inclusiviteit voor iedereen goed is.

Om Bazaar en andere bladen zo divers mogelijk te maken en te houden nodigt onze Cécile Narinx - die een uitgebreid essay voor dit nummer schreef dat je hier al online kunt lezen - modellen, fotografen, schrijvers en andere creatieven uit ondervertegenwoordigde groepen uit om zich en masse te melden bij agentschappen, bureaus en redacties. En vraagt iedereen om op social media inspirerende bijdragen te leveren met de hashtag #hetnieuwenormaal.

Want de modewereld echter en eerlijker maken, en diversiteit gewoon maken, dat kunnen we alleen maar met z'n allen, nietwaar?

Ons wonderschone septembernummer ligt vandaag in de bus bij onze abonnees en is vanaf dinsdag 15 augustus verkrijgbaar in de winkel en via MyMagazines.nl.

Anders is ook mooi - Cécile Narinx maakt de balans op over diversiteit in de mode >

Sylvana Simons: 'Ik ben klaar met mijn plaats kennen en dankbaar zijn voor waar ik simpelweg recht op heb' >