Batavia Stad Fashion Outlet heeft de naam suffig te zijn. Misschien omdat het bij Lelystad ligt - ook niet per se de stad van je dromen. Misschien omdat outlet een beetje in een schuttingwoordenhokje heeft gezeten. Misschien omdat we Nederlanders zijn en gewoon graag mogen ziegezagen. Hoe het ook zij: het is onterecht. Batavia Stad is niet suf. Althans: niet meer - mocht dat het ooit zijn geweest.

Batavia Stad, lieve mensen, dient een heleboel doelen:

  • Een praktische, want: een heleboel merken onder een kap.
  • Een financiële, want: outlet en dus geen kinderachtige kortingen.
  • Een gezellige, want: welzeker, je kunt er een 'dagje uit' van maken. (Nu zit 'dagje uit' ook in de verdomhoek, maar kom op, laten we het erover eens zijn dat dagjes uit hartstikke leuk kunnen wezen.)

Je zou dus wel een dief van je eigen tijd en portemonnee zijn om niet een keer naar deze outlet te sjezen.

Nu hebben dames en heren Batavia Stad hun vesting uitgebreid met veertig nieuwe winkels en een pico bello Italiaans restaurant. Da's een uitbreiding van 5.500m2, waarmee Batavia Stad nu 31.000m2 outletplezier telt. En dat niet alleen, de uitbreiding van de outlet levert ook een heleboel nieuwe banen op. Met meer dan 1300 banen heeft Batavia Stad het grootste banenaanbod in de provincie Flevoland. Ze dienen dus ook nog een economisch / koopkrachtvergrotend / werkloosheidsverminderend doel.

Naast het uitgebreide merkaanbod kan het winkelend publiek tot en met 12 juni genieten van een unieke design pop-up window van designer Isaac Monté. Met een indrukwekkende stellage geeft Monté invulling aan een van de winkelpanden. Batavia Stad Fashion Outlet stimuleert met deze pop-up de ontwikkeling van jong creatief talent. Ook nog.

Als de bliksem een datum prikken voor een dagje Batavia Stad, kortom!