Wat zou jij over hebben om een Da Vinci, Van Gogh of Rubens in je bezit te hebben? Het lijkt misschien ondenkbaar, ervan uitgaande dat je niet een paar miljoen apart hebt staan, maar het is binnenkort mogelijk. Alleen dan niet in de vorm van een schilderij, maar een heuse handtas. Een Louis Vuitton-handtas wel te verstaan.

Dat ook modemerk Louis Vuitton zich in de kunstscene begeeft is niet onopgemerkt gebleven. In 2014 werd Foundation Louis Vuitton Paris, met een prachtig gebouw in de Franse hoofdstad, opgezet met als doel de kunstwereld te ondersteunen.

Ditmaal is het podium voor Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons - van de Glazing Ball schilderijen - die voor Vuitton een hele serie oude bekenden nieuw leven heeft ingeblazen. Het resulteert in de klassieke Keepall, Speedy en Neverfull modellen met handgeschilderde werken van onder anderen hierboven genoemde meesters erop. De naam voor de collectie is dan ook zeer toepasselijk: Masters. Letterlijk een meesterwerk voor aan je arm of om je schouder.

En dat ziet er als volgt uit.

youtubeView full post on Youtube

De collectie Vuitton X Koons is vanaf vrijdag 28 april verkrijgbaar.