Halima Aden is wat je zegt een model dat opvalt. Waarom? Ze draagt een hoofddoek. Nu is dat op straat niet per se bijzonder meer, maar er eentje dragen in de modellenwereld, op de catwalk, en tijdens shoots, da's heel andere koek. Halima Aden is dan ook het eerste model dat gesluierd in befaamde catwalkshows loopt.

Ze dankt haar carrière aan de Miss Minnesota-verkiezingen. Niet per se vanwege haar prachtige uiterlijk (dat droeg natuurlijk ook bij), maar door haar keuze een búrkini te dragen in plaats van een bíkini. Waarvoor respect. 'Ik wil gewoon een positieve boodschap overbrengen over diversiteit en andere moslimvrouwen laten weten dat ze er ook bij horen,' aldus de negentienjarige Aden. En dat statement bezorgde haar, terecht als je 't ons vraagt, veel publiciteit.

Kort na de verkiezingen kreeg de Somalische schone een contract aangeboden bij IMG Models, waardoor een boel deuren in de modellenwereld voor haar open gingen. Onlangs liep ze voor merken als Alberta Ferretti en Max Mara en sierde ze de cover van Carine Roitfelds Fashionbook.

Dat zag er als volgt uit:

instagramView full post on Instagram

Wordt zonder twijfel vervolgd!