Horlogerie die je best wel hebben wil

Het ooit zo macho horlogemerk IWC Schaffhausen komt na vele men's only-jaren eindelijk óók met twee modellen voor dames.

Meest gelezen

Op dit moment is in Genève de SIHH gaande, de Salon International de Haute Horlogerie – noem deze exclusieve jaarlijkse beurs nóóit op z'n Hollands es ie ha ha of op z'n Engels es aai eich eich. De juiste uitspraak is es ie asj asj, op z'n Frans. Op de SIHH zijn de grote luxe horlogehuizen present om hun noviteiten te presenteren.

En wat valt er op? Dat juist het in techniek gespecialiseerde en zich de laatste decennia vooral op mannen richtende huis IWC (International Watch Company) uit het Zwitserse Schaffhausen voor het eerst in tijden horloges voor vrouwen lanceert: de Da Vinci Automatic 36 en de Da Vinci Automatic Moonphase 36, waarop je de stand van de maan kunt aflezen.

Advertisement - Continue Reading Below

Ze zijn er in respectievelijk twee en drie verschillende uitvoeringen: variaties zitten in het gebruik van goud of roestvrij staal, de kleur van de alligatorleren Santoni-bandjes, optionele bezetting met diamanten en de kleur van de wijzerplaat. Allemaal even chic, en er is keus genoeg – IWC heeft héél goed begrepen dat vrouwen verder kijken dan het binnenwerk van het horloge.

Over de geschiedenis van IWC, de eerdere Da Vinci-modellen en de schoonheidsformule van Leonardo die in het horloge terugkomt lees je meer in Bazaar maart, die 7 februari in de winkel ligt. Maar voor nu vast een blik op de fonkelnieuwe hebberigmakende modellen: