In Nederland kunnen we de portemonnee omkieperen bij Designer Vintage, The Next Closet en sinds kort, hoewel niet per se vintage, bij Blg Shp. Maar! Overzees kun je de inhoud van je portemonnee ook prima slijten aan vintage parels. We hebben een aantal adressen voor je opgesnord, dat de knapste designertassen, - schoenen, -accessoires en ander fraais naar Nederland verscheept!

Yoogi's Closet

Yoogi's Closet staat bekend om a) z'n betrouwbaarheid, en b) z'n unieke items die je niet zomaar ergens tegenkomt. Yoogi's Closet houdt er een strenge selectieprocedure op na, en dus: als verkopers hun tassen sturen, worden die tot in detail geïnspecteerd. Van Givenchy tot Balenciaga en van Gucci tot Louis Vuitton. Eenmaal goedgekeurd worden de tassen gekiekt en op de site gezet. Tip: dagelijks een kijkje nemen!

Inseller

Inseller is een rekruut onder de webwinkels die vintage spullen verkopen. Ze serveren een legio vintage tassen uit de Verenigde Arabische Emiraten (daar waar nog echt goed geld wordt verdiend...) en ontvangen al doende lovende recensies. Het Inseller-team bestaat dan ook uit zeer capabele deskundigen op het gebied van authenticiteit. Op Inseller vind je parels van Chanel, Tods, Gucci, Goyard, Louis Vuitton en Céline - en da's nog láng niet alles.

Fashionphile

Fashionphile valt ook gewoon te bezoeken, maar daarvoor moet je wel naar Californië. Best fijn dus dat ze ook gewoon online te vinden zijn, en naar Nederland verzenden. Fashionpile is fijn en overzichtelijk en de website staat tjokvol vintage parels van Grote Namen als Hèrmes, Valentino, Rolex, Louis Vuitton, Gucci en een heleboel Chanel. Wapenfeit: Fashionpile verkoopt een flink aantal relatief nieuwe items.