Opinie: 'Waarom ik de Victoria's Secret show baarlijke nonsens vind'

Cécile Narinx heeft er vijf redenen voor.

Meest gelezen

1. Niemand heeft het over de lingerie. Die klaarblijkelijk niet speciaal of mooi genoeg is om aandacht te trekken zonder toeters en bellen en verentooien en supermodellen en wereldsterren.

2. Al die tonnen die in marketing, casting en entertainment voor deze show worden gestoken betaal je als klant – van al die investeringen is je beha of broekje ondertussen geen greintje beter geworden.

3. De lingerie wordt getoond door bofkonten die van Onze Lieve Heer sowieso al een stel eindeloze gazellenbenen en kadetjesronde billen hebben gekregen, maar zich ook nog eens wekenlang 24/7 hebben afgebeuld in de sportschool en al aftellende naar de show alleen maar boomschorsschilfers en kikkererwtensap (of zo) tot zich nemen. Wat resulteert in een voor normale mensen TOTAAL onhaalbaar afgetraind en vetvrij supermodellenlijf.

4. Dat je als je eenmaal een VS-setje aantrekt net zo strak en zelfverzekerd wordt als een angel is natuurlijk een grimmig sprookje.

Gerelateerd
Advertisement - Continue Reading Below

5. Voor onze dochters, zusjes en nichtjes mag het anno 2016 geen doel of voorbeeld zijn om afgebeuld, uitgehongerd en amper gekleed met vleugels op je rug in het rond te paraderen. Het is een ouderwetse, rolbevestigende, seksistische paaldanskermis zonder palen, waarvan ik heus snap dat mannen mensen zich ermee amuseren, maar waarvan ik vooral hoop dat onzekere jonge meiden het niet (te) serieus nemen – en van volwassen vrouwen leren dat zelfvertrouwen en eigenheid pas écht sexy zijn.