Daar is-ie dan: 's lands best geklede man van 2016. Volgens Esquire en diens lezers dan hè. Maar we zijn het er dit jaar best mee eens. Want acteur Achmed Akkabi, die heeft stijl (net als Akwasi trouwens, die nummer twee werd). En dat Achmed stijl heeft, en dat stijl hebben leuk is, daar werd gisteren enthousiast op geproost tijdens de uitreiking van Esquire's Best Geklede Man-prijs in hotel W Amsterdam.

Onder toeziend oog van reuzestijlvol publiek nam Achmed Akkabi de eretitel in ontvangst uit handen van Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg - die trouwens net een boek heeft volgeschreven over kleren en mannen en mannen en kleren, leuk voor in de schoen!

Belangrijkste criterium voor de prijs is dat de heren in kwestie een duidelijke eigen stijl hebben, die ze met persoonlijk enthousiasme uitdragen. Dat zit bij Akkabi wel snor.

De acteur ken je wellicht van zijn rollen in televisieseries Het Huis Anubis en Moordvrouw, en van films als Alibi, Rabat en De President. Maar, wij vonden 'm persoonlijk ook fan-tas-tisch in de Albert Heijn-reclames. In december is Achmed Akkabi te zien in de bioscoopfilm Soof 2.

youtubeView full post on Youtube