't Is gedaan, met het vriendelijke herfstweer. De temperatuur heeft d'r daling enthousiast ingezet, en regenen zal het, komende dagen. Dat betekent: tijd om te investeren in een blitse regenjas, een aaibare pyjama en in een flinke dot gezelligheid for the home. Wat fijn trouwens, dat je de Bazaar altijd nog lezen kunt, op de bank, in je nieuwe pyjama.

Goed. Ook de hoogste tijd is het om 'ns uit te leggen hoe je je knap kunt kleden tegen bruusk weer. En dus: 8 slimmigheden om wél warm en droog over te komen, maar niet in te boeten op stijl.

1. Ga de deur uit met je beddengoed over de schouder

Of, nou ja, een deken-esque sjaal dan. (Kunnen mannen overigens ook prima hebben, zo vinden wij.)

Clothing, Eyewear, Footwear, Vision care, Sleeve, Textile, Coat, Sunglasses, Outerwear, Bag, pinterest
Getty Images

2. Ken (en koop) je stoffen

Want: die top van viscose mag er dan fraai uitzien aan een hangertje, is-ie ook warm? (Spoiler alert: non, is-ie niet.) Investeer in goed isolatiemateriaal als wol, kasjmier en neopreen. Kosten een beetje, maar houden je hartstikke warm - en kriebelen al lang niet meer.

3. Word een uitblinker in laagjes

Je kunt je dunne coltrui onder zo'n beetje alles aan: de jurk, de blazer, de streepjestrui, de tuinbroek, het witte overhemd (ja, echt) en wat dies meer zij. Er zijn eigenlijk maar weinig kledingstukken waaronder een coltrui misplaatst is. En dus: een warmhouder en extra laagje die je in je garderobe wil.

Clothing, Product, Sleeve, Trousers, Collar, Textile, Photograph, Outerwear, White, Style, pinterest
Getty Images

4. Speel vals

Of nou ja, vals, vals: pak het slim aan, en pak je slim in. Met een donzen gilet van Uniqlo, bijvoorbeeld. Verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar omdat-ie dun is (doch warm) kun je 'm ónder je jas dragen en heeft geen kip door dat jij een Uniqlo-gilet aan hebt. Plus: erger dan Crocs kan toch al niet meer. Plus: zie onder, dat valt toch allemaal reuze mee?

Sleeve, Collar, Standing, Style, Knee, Blazer, Street fashion, Suit trousers, Fashion model, Baggage, pinterest

5. Thermokleren zijn je allerbeste vrienden

Nog zo'n Uniqlo-redder in nood: heattech. Als je je basis thermogarderobe nog moet bouwen, sla dan zeker je slag bij Uniqlo voor vesten, shirts, panty's en andersoortige warmhouders.

6. Overtroef je Coat Game

Ja, zwarte, (donker)blauwe en grijze jassen zijn altijd goed en reuzepraktisch, maar als we zo vrij mogen zijn: voor wie een beetje va va voom om het lijf wenst, is gebaat bij een va va voom jas. De simpelste en snelste manier om én warm én stijlvol te zijn.

Sleeve, Green, Textile, Outerwear, Style, Street fashion, Bag, Fashion, Electric blue, Luggage and bags, pinterest
Getty Images

7. Zet een muts op je hoofd

Want, zoals pa en ma altijd al riepen: 40 tot 45 procent van je lichaamswarmte verlaat je via, jawel, het hoofd. Dus, doe je best om die warmte binnen te houden. Met een muts, dus. Of een (deuk)hoed.

Clothing, Sleeve, Pattern, Textile, Red, Outerwear, White, Style, Street fashion, Headgear, pinterest
Getty Images

8. Vergeet de voeten niet!

Warme voeten maken toch wel het belangrijkste verschil. Een paar kasjmieren sokken is een pico bello begin. Mijd vervolgens schoenen van canvas (ja, hè hè) en opteer voor leren exemplaren. Andere tip: doe zooltjes in je schoenen! Het neopreen werkt isolerend en beschermt je voeten tegen de koude grondtemperatuur. Who knew?

Clothing, Footwear, Leg, Trousers, Pattern, Textile, Photograph, Outerwear, White, Coat, pinterest
Getty Images