Het kon niet uitblijven, sterker nog, waarom heeft het eigenlijk zo lang geduurd? Hoe dan ook: er komt een heuse film over Dries van Noten, zo meldt WWD.

De Britse distributeur Dogwoof Pictures heeft de rechten verworven voor de rolprent, die als (werk)titel simpelweg Dries heeft gekregen.

De film verhaalt, uiteraard, over de Belgische ontwerper Dries van Noten, één van de meest bekende en populaire designers die België heeft voortgebracht. Zijn 25-jarige carrière wordt onder de loep genomen en ook krijgen we een kijkje in zijn huis en atelier. In interviews met de beste man vertelt hij over de vier collecties die hij per jaar maakt, en ook modegrootheden als Iris Apfel, Pamela Golbin en Suzy Menkes komen aan het woord.

Dries van Noten aan het praten krijgen bleek niets een gemakkelijke opgave, zo vertelt regisseur Reiner Holzemer: 'Het duurde lang voor ik Dries van Noten had overtuigd om zijn passie, creativiteit, zijn intieme wereld te delen met de camera. Ik heb hem een heel jaar gevolgd, en ik denk dat ik zo dichtbij als mogelijk bij hem ben gekomen. Ik hoop met het resultaat een persoonlijk inkijkje in zijn leven en carrière te geven.'

Blijft natuurlijk de boeiende vraag: wanneer kunnen we Dries van Noten op het witte doek aanschouwen? Ja, daar zijn dus nog geen uitspraken over gedaan, laat staan of-ie in Nederland te zien zal zijn. Afwachten, dus.