De Halloween-kostuums van de sterren brengen elk jaar weer de de nodige controversie met zich mee. Zo verkleedde Heidi Klum zich een keer als Hindoe-godin Leila en trok het Lone Ranger-kostuum van Chris Hemsworth vorig jaar niet bepaald hoge ogen.

Dit keer waren alle boze pijlen gericht op Hilary Duff en haar nieuwe lief Jason Walsh:

Hat, Fashion accessory, Headgear, Costume accessory, Costume, Costume design, Headpiece, Costume hat, Fur, Hair accessory, pinterest

Zoals te zien maakte het duo dit jaar een nogal onhandige keuze, kostuumtechnisch. Jason doste zich uit als indianenstamhoofd en Hilary koos voor een weinig verhullend pelgrimpakje. En het was juist die combinatie die bij een aantal twitteraars in het verkeerde keelgat schoot, gezien de historische relatie tussen de indianen en de pelgrims.

xView full post on X

Daarnaast was ook de timing van de kostuums vrij ongelukkig. Milieuactivisten en indianen protesteren namelijk precies op dit moment tegen de aanleg van de Dakota Acces pijpleiding, die petroleum zal gaan transporteren van Noord-Dakota naar het zuiden van Illinois. Volgens tegenstanders zal deze leiding onherstelbare schade aanrichten aan tussengelegen natuurgebieden.

Goed, niet zo handig dus van Hilary. Die kwam vandaag dan ook met een excuus:

Apology accepted? We zullen het zien. Hopelijk heeft ze er van geleerd.