Dat leeftijd er niet toe doet in de mode, of in ieder geval: er niet toe zou hoeven doen, daarvoor levert de 66-jarige Tziporah Salamon prima bewijs. Op haar cv staat: Tziporah Salamon, modeconsultant slash stylist slash lerares slash ontwerper slash Lanvin-model. Op haar website lezen we dat ze ook raconteur is, en New York style icon-about-town, en wie haar Instagram-profiel erop naslaat, ziet dat ze ook blijkt te acteren en schrijven. Het houdt niet op, niet vanzelf. Het valt in ieder geval niet echt in één term te vatten wat deze dame zoal doet met haar leven, zoveel is duidelijk.

Maar als het oog eerst eet, dan is deze Tziporah een feestmaal om naar te kijken. 'I love the process of putting everything together so that the final result is a work of art,' zei ze eens tegen Refinery29. En een work of art is het zonder meer. Niet voor niets is 'Tzippy' (voor intimi) een graag geziene gast voor de Advanced Style-lens van Ari Seth Cohen en werd ze veelvuldig gekiekt door de legendarische fotograaf Bill Cunningham.

'I admire women who dance to the beat of their own drum and dare to dress with their own personal style,' aldus Tziporah in een interview met Refinery29. Die personal style, die zit bij haar wel snor, kijkt u maar 'ns (en let vooral op al die fraaie hoofddeksels):

instagramView full post on Instagram