Daar is-ie dan: Bazaars novembernummer, dat een een spotje zet op kunst. Want kunst, wat is dat nou helemaal écht? 

'Iedereen is het er blijkbaar over eens dat kunst een hogere vorm is dan mode of design. Als je in een museum hangt dan bén je iemand. Maar hang je in een winkel, dan werk je volgens velen in een oppervlakkige branche. Dus, even heel cru gesteld, praktisch nut is ondergeschikt aan nutteloosheid. Veel te kort door de bocht natuurlijk,' schrijft uw Bazaar-hoofdredacteur Cécile Narinx over de kwestie kunst. 

'Juist omdat kunst zo'n breed en subjectief begrip is, is het zo bruikbaar. Kunst kan bekoren, decoreren, aan de kaak stellen, ontregelen, ontroeren, becommentariëren, aan het denken zetten, inspireren, kalmeren. En het is overal,' aldus Cécile Narinx. 

instagramView full post on Instagram

En hoe overal en divers kunst kan zijn, zie je ook terug in het novembernumm van Harper's Bazaar. Van Van Dongen-achtige tassen tot jurken die niet misstaan in het Stedelijk. Van artistieke oog make-up tot kunstig gecombineerde panterprints. Maar ook: interviews, met mode-ontwerper Iris van Herpen, bijvoorbeeld, over de betekenis van kunst. 'Wat voor de één kunst is, is voor de ander een jurk. Dat is ook het mooie: alles kan kunst zijn en niets kan kunst zijn.' 

Een ode aan de immense waarde van kunst, kortom, want: het maakt de wereld niet alleen interessanter, maar ook oneindig veel mooier.

Bazaars nieuwe vind je hier.