't Is hommeles in modeland. Daags nadat het internationale modegeweld met al haar fashionweeks is gaan liggen, gaat voormalig Saint Laurent creative director Hedi Slimane los tegen Kering, het bedrijf waar Saint Laurent onder valt. Op Twitter steekt de ontwerper een 3 uur durende tirade af.

In juni maakte WWD bekend dat een Franse rechtbank Kering beval om 13 miljoen dollar te betalen aan Slimane, die 4 jaar aan het hoofd van Saint Laurent stond, gelijk aan de kleine lettertjes in zijn contract. Uit de publiekelijke donderpreek van Slimane van deze week kunnen we opmaken dat-ie nog eens ruim 2 miljoen dollar eist, vanwege bepaalde rechten als minderheidsaandeelhouder van het modebedrijf Kering. Hij vindt, zo uit zijn berichten belezen, dat hij als ontwerper van een nieuw logo, geplaatst op veel accessoires en gebruikt in diverse uitingen, daar ook gedeelde eigenaar van is. 

Wie en of er ook iemand schuldig is: chic is het natuurlijk niet, om openlijk je frustratie op het wereldwijde web te gooien:

xView full post on X

Kering heeft vooralsnog niet gereageerd op de aantijgingen aan hun adres. Afgelopen fashionweek in Parijs debuteerde Slimanes opvolger Anthony Vaccarello met zijn eerste collectie voor Saint Laurent.