Nee hoor, zeer zeker zijn wij niet vies van een sneaker op z'n tijd (sterker nog: dit zijn de mooiste, zo vinden wij). Maar het laatste nieuws op het gebied van hoog schoeisel baart ons oprechte zorgen. 

Het keerpunt is namelijk daar: uit recent onderzoek blijkt dat het afgelopen jaar vrouwen voor de allereerste keer in de geschiedenis (!) meer sneakers dan hakken kochten.

Volgens het onderzoek – uitgevoerd door consumentenanalist Mintel – kocht 37 procent van de vrouwen het afgelopen jaar sneakers, tegenover 33 procent die voor de high heels ging. Het jaar daarvoor was het ook al kiele kiele: toen werden sneakers en hakken beiden nog door 35 procent van de vrouwen gekocht.

Goed, da's als we kijken naar het koopgedrag. Maar als die sneakers vervolgens onder in een kast worden geschoven, hoeft dat nog niet te betekenen dat eenderde van de vrouwen ineens niet meer hooggehakt de deur uit gaat. Da's dus alleen niet het geval: van alle vrouwen draagt 59 procent, zo blijkt verder uit het onderzoek, het liefst flatjes. Tegenover een schamele 12 procent die het liefst een hak draagt.

Hm. In een dappere poging de hoge hak populairder te maken, hierbij wat advies van kenners: zo kies je hakken waarop je ook daadwerkelijk op kunt lopen, en zo zorg je ervoor dat je ook die reeds gekochte hakken pijnloos rockt.