Met grote merken als Gucci, Marc Jacobs en L'Oréal kunnen we het rustig stellen: 50+-modellen zijn de nieuwe topmodellen. Of nieuw... Enfin, je snapt 'm.

Marc Jacobs is één van de ontwerpers die de 'oudere' modellen omarmd. Voor zijn huidige lente/zomercollectie vroeg hij Bette Middler als model. Die jubelde met haar 70 jaar: 'Ik had niet gelukkiger kunnen zijn. Dank je wel dat je me echt ziet!'

instagramView full post on Instagram

Jessica Lange (65) werd gevraagd voor zijn beautycampagne, en voor de herfst/winter advertentiecampagne vroeg Jacobs Susan Sarandon (69). Hij is dol op de gracieuze actrice, omdat die hem door haar rol in de film Rocky Horror Picture Show zou hebben gesteund zijn creatieve kant te omarmen, zo zei hij in een eerder interview. 

Sarandon kan sowieso de nodige modellenklussen op haar cv bijschrijven, want ook L'Oréal vroeg haar als gezicht van hun meest recente campagne. Want: 'Susan is een icoon van het witte doek. Ze is sterk, charismatisch, talentvol en een groot gevoel van eigenwaarde. Haar uitgesproken activisme, boeiende filmwerk en authentieke charme inspireren vrouwen om te geloven in hun overtuigingen. Ze is een echte vrouw, en van binnen én buiten worth it', aldus Cyril Chapuy, L'Oréal Paris Global Brand President.

Clothing, Lip, Hairstyle, Sleeve, Collar, Forehead, Eyebrow, Textile, Jaw, Black hair, pinterest

Voor hun campagne in Engeland vroeg het beautybedrijf eveneens een 'rijper' model: de 65-jarige Twiggy. Grappig weetje: voor deze campagne werd ze herenigd met hairstylist Daniel Galvin, die verantwoordelijk was voor de voor haar zo belangrijke pixie cut (het korte koppie) toen ze 16 was. En ook Hellen Mirren (69) en Jane Fonda (77) staan onder contract bij het bedrijf.

Groot was het respect ook voor modehuis Saint Laurent, dat de 71-jarige Joni Mitchell strikte voor de campagne. Hedi Slimane wilde de zangeres dusdanig graag, dat hij het geen probleem vond dat Mitchell het liefst gewoon thuis werd gefotografeerd.

Guitarist, Finger, Musical instrument, Plucked string instruments, Musical instrument accessory, Musician, Hat, String instrument, Music, Guitar, pinterest

Andere oudere modellen die recent een mooie modellenklus binnensleepten: Joan Didion (80) voor Céline, Lauren Hutton (71) voor J. Crew, Tilda Swinton (54) voor Francois Nars, Christie Brinkley (61) voor Barney's New York en Courtney Love (52) voor Perry Ellis.

En ergens vermoeden we dat de lijst de komende tijd nog aangevuld gaat worden. Een goede zaak!