Ziedaar! Eindelijk een Shazam voor kleren! Google doet een duit in de search now, by now-zak en heeft iets nieuws waar we ons met z'n allen enorm op kunnen verheugen, namelijk: een zoekfunctie die het gebruikers van Google gemakkelijk maakt a) schema's van de shows te bekijken, b) beelden van elke collectie te bekijken, c) achter de schermen te koekeloeren, en ta-ta-ta-ta d) de kleren te kopen die we op de catwalk en op straat zien. 

Hoe dan? Google heeft een samenwerking beklonken met Liketoknow.It (het populaire Instagram-account van RewardStyle - een invitation-only web tool die online influencers ruggensteunt om te verdienen aan hun content). Een slimme zet, van Google, gezien er pak hem beet tienduizend influencers gebruik maken van de tool en dier Instagram-account, en er door hen dagelijks meer dan duizend streetstyleposts op Instagram worden geslingerd - waarbij je dus al kunt zien wat de mensen dragen en waar je 't online kopen kunt.

En dus kun je binnenkort op Google een Shop de Look-tool vinden die de shoppable content van influencers gaat tonen, en waar jij je hart aan kunt ophalen. Tijdens New York Fashion Week bijvoorbeeld. Google simpelweg de woorden 'Fashion Week', of 'Ontwerper + Fashion Week'en er gaat een wereld voor je open. Maar, als je, laten we zeggen, een bruiloft op stapel hebt staan, kun je ook zoeken op 'outfit voor een bruiloft' en hopla: bovenaan je Google-scherm verschijnt een carrousel met jurken gevonden in de LiketoKnow.It database die relevant zijn voor de gelegenheid. 

Kan deze dag nog mooier? Absoluut, kijk maar