Kijk, dat is nou eens een interessante samenwerking: voor Zalando heeft MARNI maar liefst vier schoenenmerken onder de loep en onder handen genomen. Het Italiaanse luxemerk herinterpreteerde iconische modellen van Dr. Martens, Reebok, Timberland en Vans.

Het resultaat: een schoenencollectie met 19 stijlen van de bovengenoemde schoenenmerken, met een duidelijke MARNI-twist. 

'Voor deze samenwerking wilden we iets anders doen dan je normaal zou verwachten', aldus Jolanda Smit, Global Brand Communications Director van Zalando. 'Hiermee is iedereen in de gelegenheid om zijn eigen stijl te kiezen van zijn meest favoriete merk, allemaal gezien door de ogen van MARNI.'

'Het customizen van de vier gevestigde merken met elk een eigen stijl, was een spannende uitdaging, aangezien je een balans moet vinden tussen verscheidene elementen en verschillende identiteiten van de merken. Door deze collectie nemen we de klant mee in de creatieve wereld van MARNI', zo luidt de verklaring van het Italiaanse merk. 

Het wachten is op de eerste beelden van de collectie, die vanaf 27 oktober 2016 exclusief bij Zalando verkrijgbaar is.